0

Viszket-e a pikkelysömör ?

Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés a pszoriázis betegséggel kapcsolatban az, hogy valójában viszket-e a pikkelysömör. A válasz azonban nem egyszerű. A pikkelysömör első tünetei leginkább a könyökön és a térden szoktak jelentkezni, ilyenkor az adott bőrfelület megváltozik, száraz, hámló, illetve vörös lesz. Viszketés többnyire csak abban az esetben jelentkezik, ha a problémás terület kezd elfertőződni. Ilyenkor a beteg tovább piszkálja, vakarja a sebet, ennek következtében pedig ez a kellemetlen viszkető érzés még tovább fokozódik.

Ezek alapján tehát erre a kérdésre, hogy viszket-e a pikkelysömör, azt válaszolhatnánk, hogy igen, de abban az esetben, ha a páciens megfelelő kezelést kap, akkor a betegség és egyben a viszketés is tünetmentesíthető.

Viszket-e a pikkelysömör

Viszket-e a pikkelysömör ?

A betegséget azonban számos tényező kiválthatja, melyek közül a leggyakoribb az örökölt betegség illetve a stressz általi megbetegedés. Ezen kívül természetesen még számos oka lehet a pikkelysömör kialakulásának, de ha megtaláljuk a kialakulás okát, és kezelni kezdjük, akkor tünetmentesíthetjük. Megszabadulunk ezáltal a viszkető pikkelysömörtől és esztétikailag sem túl vonzó sebhelyektől.

A hangsúly mégsem arra kellene tevődjön, hogy viszket-e a pikkelysömör illetve esztétikailag mennyire visszataszító – ahogy egyébként ez sok esetben tapasztalható -, hanem arra a tényre, hogy a pikkelysömör komoly ízületi fájdalmakkal is együtt járhat. Ezek persze a betegség utolsó stádiumaiban jelentkeznek, de akár mozgáskorlátozáshoz is vezethetnek.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012