0

Természetes gyógymód pikkelysömörre

A modern technika vívmányai mellett léteznek olyan természetes gyógymódok is pikkelysömörre, amelyek semmilyen mellékhatással nem járnak és sokkal pénztárcakímélőbbek modern társaiknál. Ilyen természetes gyógymódok lehetnek: az aromaterápia, gyógynövények kivonatai, gyógyfürdők, borogatás, iszap, kecsketej, halterápia, gyógyteák, zeller és még sokáig sorolhatnánk e végeláthatatlan hosszú sort.

Ezen készítmények és növények gyógyhatása kísérletileg igazolt és napjainkban is igen elterjedtek a pikkelysömör elleni harcban. Igen ajánlott továbbá a disznózsíros borogatás is, amely megpuhítja és hidratálja a száraz, kérges bőrt és megszünteti az égő érzést. Ez is egyfajta természetes gyógymód pikkelysömörre. Jó, ha a kúrák közben a páciens diétázik, mivel a diétával eltüntethetőek a pikkelysömör nyomai, viszont ehhez erős elhatározás, kitartás és akarat szükséges, ugyanakkor sok finom falatról kell lemondani a gyógyulás érdekében.

Természetes gyógymód pikkelysömörre

Természetes gyógymód pikkelysömörre

Az olívaolaj is megállja helyét a természetes gyógymódok körében pikkelysömör ellen. Külső alkalmazása az olívaolajas masszázs, amely meggátolja a bőr kiszáradását, megpuhítja a plakkokat, így azokat könnyedén el tudjuk távolítani. Egy kezelés csupán 25 percbe kerül. A pikkelysömör az olívaolaj segítségével tünetmentesíthető anélkül, hogy kellemetlen mellékhatásoktól kellene tartanunk.

A gyógynövények képezik talán a leghatékonyabb és legtermészetesebb gyógymódot pikkelysömörre. A 10 gramm tölgyfakéreg, 40 gramm réti legyezőfű, 20 gramm füstike, ugyanennyi gramm zölddióhéj és 30 gramm fűzfakéreg keverékének fogyasztása bizonyítottan eredményes a psoriasis tüneteinek visszaszorításában.

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013