0

Személyre szabott kezelés: pszoriázis ambulancia

A pszoriázis egy igen széleskörben elterjedt bőrbetegség, mely nemtől, illetve kórtól független. A tünetek a leggyakrabban a könyök, a térd, illetve a hajas fejbőr felületén jelentkeznek, azonban némely esetben a szájban és a nemi szervek környékén is előfordulhat. A pikkelysömör nemcsak egyszerű bőrbetegség, hiszen autoimmun jellegénél fogva az egész szervezetet érintő betegségről beszélhetünk. A pszoriázis ambulancia munkatársai igyekeznek minderről felvilágosítani az érintett feleket.

A pikkelysömör kialakulásában több tényezőnek együttesen kell jelen lennie, ugyanis egyetlen provokáló fakor nem elegendő a tünetek megjelenéséhez. Legtöbb esetben a genetikai öröklődés tehető felelőssé, de mindezek mellett kialakulásában jelentős szerepet játszik az alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás, de a stressz funkciója sem elhanyagolható. Éppen ezen ok miatt a pszoriázis ambulancián igyekeznek minden páciens számára kialakítani egy személyre szabott kezelési módszert.

Pszoriázis ambulancia

Pszoriázis ambulancia

Számos esetben a pikkelysömör valamilyen társbetegséggel jár együtt. Ilyen lehet a cukorbetegég, a pszoriázis ízületi gyulladás, de ide sorolhatjuk akár a depressziót is. A betegség már önmagában komoly megpróbáltatások elé állítja a pácienst, hiszen amellett, hogy a plakkok kellemetlen viszketést okoznak, és komoly fájdalmakkal járnak, még esztétikailag sem nyújtanak túl kellemes látványt. A pszoriázis ambulancián igyekeznek mindezeket a kellemetlen szimptómákat tünetmentesíteni.

A pszoriázis ambulancia számos alternatívát kínál minden pikkelysömörben szenvedő beteg számára, ugyanakkor állandó orvosi megfigyelést is biztosít.

 

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013