0

Súlyosbodhat a pikkelysömör cukor fogyasztása során

Mivel a pikkelysömör teljesen soha nem gyógyul meg, folyamatosan oda kell figyelnünk arra, hogy ne újuljon ki. Ezt nagyon befolyásolja az étrendünk is. A sportolás, a zsírszegény étrend mind elengedhetetlen, ha már korábban volt pikkelysömörünk. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, a pikkelysömör tünetmentesítése után pedig érdemes vitaminokat szedni egy ideig, hogy az immunrendszerünk felerősödjön. A betegség alatt nem szabad cukrot fogyasztani.

A pikkelysömör a cukor miatt még inkább súlyosbodhat, mivel a cukor és a szénhidrátok fogyasztása a gombás fertőzések kialakulásához is hozzájárul. A pikkelysömör növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, de vérnyomás emelkedést is tapasztalhatunk, akárcsak érrendszeri megbetegedéseket.

Pikkelysömör cukor

Pikkelysömör cukor

A pikkelysömör mellett a cukor fogyasztása kerülendő, ehelyett inkább fogyasszunk diabetikus termékeket, használjunk diabetikus édesítőszert. Ha nagyon súlyos az állapotunk, és gyógyszeres kezelés is szükséges, akkor előtte érdemes méregtelenítő diétát tartani pár napig, hogy a szervezetünkből kijussanak a salakanyagok, mivel a gyógyszernek lehetnek majd mellékhatásai.

A pikkelysömör nagyon alattomos bőrbetegség, idősebb kórban különösen veszélyes. Tünetmentességet tudunk kizárólag elérni, teljes gyógyulásra nincs sok esély. Amit lehet, tegyünk meg annak érdekében, hogy súlyosabb ne legyen, és még több bőrfelületet ne borítson be. Kerüljük a cukrot, igyekezzünk minél kevesebb szénhidrátot fogyasztani, ezek helyett pedig nagyon sok gyümölcsöt és zöldséget csempésszünk be étrendünkbe. Fontos, hogy gyakran járjunk bőrgyógyászhoz és kövessük tanácsait.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013