0

Pszoriázis terhesség alatt

A nők nagy részének álma, hogy egyszer édesanya legyen. Azok a nők, akik pszoriázisban szenvednek, egyszer orvosi véleményt kell kérjenek azzal kapcsolatban, hogy vállalhatnak-e gyereket. Bár a pszoriázis megléte nem zárja ki, hogy gyereke szülessen, a pszoriázis terhesség alatt sokkal nagyobb odafigyelést igényel úgy a betegségre, mint magára a terhességre.

 Érdemes tudni, hogy a pszoriázis terhesség alatt másképp kezelendő. A babavárás alatt nem alkalmazható a szokásos gyógyszer vagy épp a jól bevált szteroidos krémek, hisz bizonyítottan ártalmasak a babára, főleg az első három hónap alatt. A helyi kezelések, mint például a különböző fénykezelések használata is kérdésessé válhat.

Pszoriázis terhesség alatt

Pszoriázis terhesség alatt

Ha gyereket szeretnénk, akkor mindenféleképpen bőrgyógyászunkkal és nőgyógyászunkkal is beszélnünk kell. A pszoriázis terhesség alatt sokszor javulhat is, hisz maga a betegség összefüggésben van a hormonokkal. De van olyan eset is, amikor romlik a bőr állapota, majd szülés után gyorsan javul.

A pszoriázis terhesség alatt nagyobb odafigyelést igényel, mint máskor. A testsúly esetleges növekedése olyan bőrfelületek irritációját is hozhatja, amelyet máskor nem. Ha az anya szenved e betegségben, akkor 30 százalékos esély van arra, hogy a baba örökölheti a pszoriázist, míg ha mindkét szülő szenved ettől a betegségtől, akkor ez az arány 70 százalékra nő.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013