1

Pszoriázis gyermekkorban. Mit tehetünk ellene?

A pszoriázis olyan bőrbetegség, mely csaknem minden ötvenedik embert érinti világszerte. A pikkelysömör nemtől, illetve kortól függetlenül bárkin bármikor megjelenhet, ha az illető személynél jelen vannak a betegség kialakulásához szükséges provokáló faktorok. Számos tényező megléte szükséges ahhoz, hogy a betegség kialakuljon, ilyen lehet az örökölt gének miatti hajlam, a stressz, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, illetve az elhízás is. Emellett több olyan kiváltó ok is létezik, melyeket még nem ismerünk. A pszoriázis gyermekkorban is kialakulhat.

A pikkelysömör tünetei általában vörös, duzzadt sebek vagy viaszfehér plakkok formájában jelentkeznek, melyek hámlanak. Ha ilyen vagy ehhez hasonló jellegű tüneteket fedezünk fel akár a gyereken, akár a saját testünkön, azonnal orvoshoz kell fordulni. A beteg bőrfelület abban az esetben, ha nem részesül megfelelő orvosi ellátásban, elfertőződhet és begyulladhat. Ez komoly testi fájdalmakkal járhat, mindamellett, hogy kellemetlenül viszket és esztétikailag sem nyújt kellemes látványt. A pszoriázis gyermekkorban is éppolyan hatékonyan kezelhető, mint felnőttkorban.

Pszoriázis gyermekkorban

Pszoriázis gyermekkorban

A pszoriázis gyermekkorban egy másik formában is mutatkozik: kisbabáknál a pelenkás területen. Ebben az esetben nem jelennek meg ezek a plakkok, ami jelentősen megnehezíti a nem szakképzett embert abban, hogy a betegséget azonosítani tudja.

A pszoriázis gyermekkorban leggyakrabban a hajas fejbőrön, a pelenkás területen, a hónaljban, illetve a könyök és térd felszínén jelentkezik

 

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Pszoriázis gyermekkorban. Mit tehetünk ellene?"

  1. Homola Viktor szerint:

    pikkelysömörre a Dermalex-től használok egy kenőcsöt, ami kifejezetten pszoriázisra van kifejlesztve. hidratál, normalizálja a sejt termelődést és még jó tulajdonsága van.

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013