0

Pszoriázis gyógyszeres kezelése

A pszoriázis, ismertebb nevén a pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, ami különböző kezelésekkel tünetmentessé tehető, de még nem gyógyítható. A pszoriázis gyógyszeres kezelése csak és kizárólag orvos által felírt gyógyszerekkel lehetséges. Ne próbálkozzunk magunk gyógyszert keresni rá. Több fajta készítmény is a beteg rendelkezésére áll attól függően, hogy mennyire súlyos a betegség állapota.

A pszoriázis gyógyszeres kezelése legjobban az A-vitamin szintetikus fajtáival lehetséges. Az eddigi kísérletek bebizonyították, hogy ezekre reagál a legjobban a betegség. Az orvos az alapján állapítja meg, hogy melyik a számunkra leginkább megfelelő kezelési mód, hogy épp milyen stádiumban van a betegség. Lehet, hogy az elején egy enyhébb gyógyszer is megteszi, de idővel, ha erőteljesebbek a tünetek, akkor kénytelen az orvos erősebb hatásút felírni.

Pszoriázis gyógyszeres kezelése

Pszoriázis gyógyszeres kezelése

A pszorázis gyógyszeres kezelése lehetséges homeopátiás szerekkel is, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeknek hosszabb távon van eredménye. Míg az orvos által felírt készítmények már egy hét után enyhíthetik a panaszokat, addig a homeopátiás gyógyszerek viszonylag hosszú idő – általában egy hónap – után hatnak.

Ha ebben a betegségben szenvedünk, mindenképp forduljunk orvoshoz, hogy a pszoriázis gyógyszeres kezelése megkezdődjön időben. Így elkerülhetjük, hogy nagyon hamar jelentkezzenek a másodlagos tünetek, mint az ízületek és csontok fájdalma. Ha a felírt gyógyszereket előírásszerűen szedjük, biztosak lehetünk benne, hogy tüneteink mérséklődni fognak.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013