0

Pszoriázis gyógymódok

A pszoriázis világszerte minden ötvenedik embert érint. Nemtől és kortól független, viszont a fehérbőrű emberek körében sokkal számottevőbb a betegek aránya, mint színes bőrű társainknál. Annak ellenére, hogy a pikkelysömör ilyen széles körben elterjedt, az orvostudomány még nem tud olyan gyógymódot ajánlani, amely képes lenne a betegséget maradéktalanul eltüntetni.A pszoriázis gyógymódok valójában tünetmentesítő módszerek.

A pszoriázis gyógymódok számos típusa közül választhatunk. Az enyhébb esetekben helyi kezelés javasolt. Először a pikkelyeket kell eltávolítani az érintett bőrfelületről, erre a célra kitűnően alkalmazhatóak a kellemes sósfürdők, illetve az 5-10%-os szaliciles és carbamidos tartalmú kenőcsök. Ezután a Dihtranol oldat segítségével meggátolhatjuk a hámsejtek gyors cserélődési folyamatát. A pikkelysömör esetében ugyanis a hámsejtek regenerálódási folyamata felgyorsul, azaz a 28 nap helyett a sejtek 4-5 nap leforgása alatt újratermelődnek, a fölösleges bőr pedig fokozatosan elszarusodik, létrehozva ezáltal a pikkelyszerű plakkokat. A plakkokra alkalmazhatóak szteroid vegyülettel rendelkező készítmények is, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Súlyosabb esetben gyógyszeres terápiára is szükség van.

Pszoriázis gyógymódok

Pszoriázis gyógymódok

Mindezek mellett számos alternatív pszoriázis gyógymód létezik. Különböző teakeverékek, növényi olajak segítségével elősegíthetjük az éppen aktuális kezelési folyamatot. A rozmaringolaj illetve az olívaolaj jelentős mértékben elősegíthetik a gyógyulási szakaszt.

A pszoriázis gyógymódok egyik legújabb eszköze a bioptron lámpa. A betegség bármely stádiumában lévő páciensek számára ajánlott.

 

  
Iktatva: Pszoriázis gyógyítása Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013