0

Pszoriázis Egyesület

Az olyan bőrbetegség, mint a pszoriázis, ismertebb nevén pikkelysömör, rengeteg kellemetlen tünetet okozhat. Ha ebben a betegségben szenvedünk, érdemes felkeresnünk egy olyan szervezetet, mint amilyen a Pszoriázis Egyesület, mivel ott rengeteget tudnak segíteni nekünk. Hazánkban minden nagyobb településen található ilyen egyesület.

A Pszoriázis Egyesület segítségünkre lehet az olyan problémákban, mint az orvosi rendelések időpontja, vagy abban, hogy milyen krémet hol könnyebb vagy olcsóbb beszerezni. Az egyesületen belül szakmai tanácsokkal is el tudnak látni minket azzal kapcsolatban, hogy milyen diétát kövessünk, vagy időnként felvilágosítanak arról, hogy milyen újabb lehetőségek vannak a betegség kezelésére.

Pszoriázis egyesület

Pszoriázis egyesület

A legtöbb Pszoriázis Egyesület keretén belül működik önsegítő csoport, ahol betegtársainkkal tudjuk megosztani tapasztalatainkat, véleményünket. Segíthet egy ilyen csoportfoglalkozás abban is, hogy könnyebben elfogadjuk a betegséget. Információkat kaphatunk betegségünkről, vagy megkérdezhetünk olyasmit is, amit az orvosunktól nem biztos, hogy meg merünk kérdezni.

Érdemes egy Pszoriázis Egyesülethez csatlakozni, ha ebben a betegségben szenvedünk, mert azon felül, hogy tanácsot vagy segítséget tudnak nyújtani, lelki támasz is lehet egy ilyen önsegítő csoport. A betegség súlyos állapotában pedig segítséget tudnak nyújtani abban is, hogyha kötözni kell a sebeket. Néhány szervezetnél anyagi támogatást is tudnak nyújtani a tagjaiknak. Az esetek nagy részében nem kötik semmihez a tagságot, csak a betegség meglétéhez.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013