0

Pszoriázis diéta betartásával

A pszoriázis, másképp pikkelysömör egy bőrbetegség, ami a tudomány mai állása szerint még gyógyíthatatlan, de krémekkel és gyógyszerekkel kiválóan kezelhető, sok esetben teljesen tünetmentessé tehető. A pszoriázis alatt a diéta nagyon fontos a betegség kezelésében. A diéta szabályait betartva sokat javulhat a betegség állapota.

A pszoriázis diéta alapja, hogy van néhány olyan dolog, amit teljesen ki kell hagyni az étrendből. Ilyen az alkohol meg a koffein. Tehát a kávé vagy az energiaital fogyasztása sem ajánlott. Lényeges ugyanakkor, hogy kerüljük a túl zsíros ételeket. A hús azonban az állati eredetű fehérjék miatt kihagyhatatlan. Arra figyeljünk oda, hogy a sertéshús helyett csirkét, pulykát együnk. Jöhet még a kiváló lóhús vagy a kizárólag főtt birka. Ajánlott a zsírtalanított kacsa is.

Pszoriázis diéta

Pszoriázis diéta

 Mindenféle zöldség és gyümölcs megengedett a pszoriázis diéta alatt. Legjobb, ha ezeket nyersen fogyasztjuk. A tejtermékekből a legjobb választás a kecsketej és a belőle készült termékek. A tojás is megengedett.

 A pszoriázis diéta szigorúnak tűnhet egy laikus számára, de minden szabály, tiltás a beteg javulását szolgálja. Fontos, hogy megértsék a családtagok is, hogy a beteg érdekében ők is betartsák a szabályokat, hogy minél kisebb legyen a kísértés. Ha nincs otthon olyan élelmiszer, amit a beteg nem ehet, akkor kevésbé fogja kívánni.

  
Iktatva: Pszoriázis, Pszoriázis kezelése Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013