0

Pszoriázis bőrbetegség

A pikkelysömör vagy pszoriázis bőrbetegség nem csak a bőrt érinti, hanem az ízületeket is. A pszoriázis még nem gyógyítható, de tabletták, krémek vagy épp fényterápia segítségével kiválóan kezelhető. Egyes esetekben akár még tünetmentessé is tehető.

A pszoriázis bőrbetegség genetikai úton örökölhető. Ha csak az egyik szülő szenved ebben a betegségben, akkor 30%, de ha mind a ketten, akkor 70% az esélye annak, hogy a gyerek is ebben a betegségben fog szenvedni. Már egészen kicsi gyerekeknél is, pár hónapos babáknál is vannak jelei a betegségnek.

Pszoriázis bőrbetegség

Pszoriázis bőrbetegség

 Azok a betegek, akiknek testét a pszoriázis bőrbetegség foltjai csúfítják, általában szégyellik magukat és a testüket. Ez a szégyenérzet bezárja őket a négy fal közé. Ezután már nagyon kevés idő is elég, hogy a pszoriázisból származó depresszióval is szembe kelljen nézniük a betegeknek.

 A kezeletlen pszoriázis bőrbetegség idővel gyorsan romolhat, és ízületi gyulladást, majd a csontok fájdalmát okozhatja. Bár gyógyíthatatlan, mégis nagyon jól lehet vele együtt élni. Lényeges, hogy a felírt gyógyszereket szedjük és használjuk a krémeket. Ne szégyelljük a betegségünket, s ha módunk van rá, engedjük, hogy süsse a nap a foltokat. A nap nagyon jót tesz a betegség kezelésében. A kezelések mellett érdemes kifejezetten pszoriázis diétát is tartani, mert bizonyos élelmiszerek fokozzák a tüneteket.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013