0

Pszoriázis az arcon

A legtöbb ember már attól elkeseredik, ha egy pattanás jelenik meg az arcán. Vannak olyan betegek, akiknél a pszoriázis az arcon is megjelenik. Ilyenkor ugyanolyan kezelést kell alkalmazzanak, mint a test más érintett részein.

 A pszoriázis az arcon nagyon ritka. A nap hatására nagyon jól visszahúzódik, vagy akár el is tűnik. Ha a délelőtti órákban 10-20 percet napoztatjuk az arcunkat, akkor nagyon sokat tettünk annak érdekében, hogy arcunkat ne csúfítsa ez a bőrbetegség.

Pszoriázis az arcon

Pszoriázis az arcon

Míg a test többi részén előforduló tüneteket ruhával könnyen elfedhetjük, addig a pszoriázis az arcon nem takarható el. A bőrgyógyászok nem ajánlják bármilyen alapozó használatát, hisz összetételüket tekintve tartalmazhatnak olyan anyagokat, amik még jobban irritálhatják a már beteg bőrrészt. Mielőtt tehát bármilyen kozmetikumot kennénk az arcunkra, érdemes bőrgyógyászunkkal konzultálni, nehogy ártsunk vele.

A pszoriázis az arcon csúnya, de nem fertőző. Nem kell félnünk tőle. Ha ismerősünk vagy családtagunk szenved ebben a betegségben, akkor vegyük rá, hogy ne zárkózzon be a négy fal közé. Attól, hogy az arcán is megjelent a pszoriázis, még élhet teljes életet. A nap fénye amúgy is a legjobb fényterápiás kezelés. Ha rendszeresen használja a felírt gyógykrémeket, akkor majdnem teljesen eltüntethetők az arcról a betegség nyomai.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013