0

Pszoriázis a nemi szerven

A pszoriázis olyan bőrbetegség, ami még gyógyíthatatlan, de tünetmentessé tehető. Orvos által felírt gyógykészítményekkel a tünetek nagyon jól mérsékelhetőek. A pszoriázis a nemi szerven is megjelenik. Általában a férfiaknál válik leghamarabb láthatóvá, hisz náluk a makkon jelenik meg. A nőknél később fedezhető fel, mert a hüvely belső falán szoktak az első tünetek jelentkezni.

 A pszoriázis a nemi szerven nem fertőző, de nagyon kellemetlen tud lenni, hisz a kis piros foltok, amik hámlanak, nagy fájdalmat tudnak okozni. Ezért van az, hogy a pszoriázisban szenvedők hanyagolják a nemi életet is.

Pszoriázis a nemi szerven

Pszoriázis a nemi szerven

Kezelés hatására a pszoriázis a nemi szerven visszahúzódik. Jó tudni, hogy amíg tart a felületi kezelés, addig tartózkodni kell a nemi élettől. Bár az esetek nagy részében ezt nem is kell mondani a betegnek, hisz a fájdalom miatt kerülik az együttléteket.

Jó tudni, hogy a pszoriázis a nemi szerven a rendszeres nemi élet hatására súlyosbodhat. A dörzsölésnek kitett területek jobban hámlanak, ezáltal akár felül is fertőződhetnek a sebek. Állandó krémezéssel a tünetek kevésbé fognak problémát okozni, de soha nem lehet teljesen eltüntetni a tüneteket. Jó, ha a pár mindkét tagja tudja, hogy mivel állnak szemben, hisz másfajta gyengédséget igényel a pszoriázisos beteg.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013