0

Pszoriázis étrendje

Egy olyan betegségnél, mint a pszoriázis nagyon fontos a diéta. A pszoriázisban szenvedő étrendje viszonylag szigorú, bár nem nehéz betartani. Nem csak az orvosok, de a betegek is tanúsítják, hogy különböző ételek elhagyása enyhíti a panaszokat. Ha ebben a betegségben szenvedünk, mindenképpen érdemes betartanunk az étrend szabályait.

 A pszoriázis étrendje azon alapul, hogy kerülni kell minden finomított ételt. Ilyen a fehér cukor, vagy a fehér liszt. Ezeket érdemes kihagyni az étrendből. Mind a kettő könnyedén helyettesíthető egészséges alapanyagokkal. A tartósított élelmiszerek is a tiltott listán vannak, a rengeteg mesterséges hozzáadott anyag miatt. Azonkívül rejtett sókat és cukrot is tartalmaz a legtöbbjük.

Pszoriázis étrendje

Pszoriázis étrendje

Az alkoholt valamint a kávét és kakaót sem ajánlott fogyasztani a pszoriázis étrendje alatt. Sok orvos a pszoriázis tüneteinek fokozódása és a máj terheltsége között összefüggést talált. Ezért van, hogy az olyan étel, ami a májat terheli, segítheti a tünetek fokozódását.

A pszoriázis étrendje viszonylag sok szabályt és tiltást tartalmaz. Ezek a szabályok csak azért vannak, hogy a gyógyszeres kezelés még hatékonyabb legyen, és a tünetek kevésbé legyenek láthatóak. Bár gyógyíthatatlan betegség, a pikkelysömör gyógyszerekkel, krémekkel, valamint szigorú diétával nagyon jól karban tartható. Minden élelem, amit magunkhoz veszünk, hatással van az állapotunkra.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013