Cikkek a(z) Pszoriázis tünetei és Pikkelysömör kategóriából

A pszoriázis tünetei az esetek döntő többségében plakkos (70-75%) vagy pöttyös – guttate – (15-20%) csoporthoz tartoznak. A pszoriázis tünetei az előbbi esetben ezüstös, vaskos pikkelyek, amelyek a lelökődött hámsejtek helyén jelennek meg. A második csoportban apró vörös foltokról beszélünk, amelyek leggyakrabban a végtagok bőrén valamint a hason és a háton jelentkeznek.

Melyek a pszoriázis tünetei?

Melyek a pszoriázis tünetei?

A pszoriázis egy multifaktoriális betegség, ami azt jelenti, hogy a kialakulásához több tényező együttes jelenléte szükséges. A betegségre való hajlam örökölhető, ebben az esetben az egyik tényező már adott. A másik tényező, amitől megjelenhetnek a pszoriázis tünetei, lehet egy sérülés a bőrön (műtét, égés, vágás vagy akár egy rovarcsípés), egy… Tovább: Melyek a pszoriázis tünetei?»

Milyen a pszoriázisos bőr?

Milyen a pszoriázisos bőr?

A pikkelysömör egy meglehetősen gyakori, hazánk népességének mintegy 2%-át érintő, nem fertőző bőrbetegség. Az immunrendszer hibás működése következtében a bőr hámsejtjeinek életciklusa a normális 28-30 napból 4-5 napra csökken. A frissen képződött hámsejtek a bőr felszíne felé tolják az elhalt hámsejteket, amelyek néhány 1-2 cm nagyságú, vagy összefolyó, nagyobb felületet… Tovább: Milyen a pszoriázisos bőr?»

Elindult a pikkelysömör.hu oldal!

Elindult a pikkelysömör.hu oldal!

Elindult a pikkelysömör.hu oldal! Cikkek, hírek erről a betegségről, folyamatosan frissítve. Kezelési információk, ellenszerek, a betegség alapjai, tünetek és egyéb hasznos cikkek. A kategóriák: Pikkelysömör Pikkelysömör ellen Pikkelysömör gyógyítása Pikkelysömör kezelése Pikkelysömör tünetei Pikkelysömörre javasolt Pszoriázis Pszoriázis ellen Pszoriázis gyógyítása Pszoriázis kezelése Pszoriázis tünetei

Pikkelysömör 2012