Cikkek a(z) Pszoriázis és Pikkelysömör kategóriából

Napjainkban a pikkelysömörre javasolt krémek, kenőcsök, étrendkiegészítők, valamint különböző terápiák tömkelege közül lehet választani. Csak a bőrgyógyász által ajánlott termékeket, módszereket szabad igénybe venni, ugyanis olyan készítmények is fellelhetők a kereskedelemben, amelyek – bár a pikkelysömörre javasolt kategóriába tartoznak – bizonyos esetekben a pikkelysömörben szenvedők betegségük súlyosbodását, a tünetek erősödését váltják ki.

A pszoriázis-glutén kapcsolatról

A pszoriázis-glutén kapcsolatról

A pszoriázis vagy ismertebb nevén pikkelysömör bár bőrbetegség, vizsgálatokkal mutatták ki, hogy a máj állapotával szorosan összefügg. Sok beteg tapasztalta már, hogy bizonyos ételek fogyasztásakor a tünetek sokkal súlyosabbak. Az orvosok nagy része is támogatja azt a nézetet, hogy a pszoriázis gluténmentes diétával is kezelhető. Tény, hogy azoknál a betegeknél,… Tovább: A pszoriázis-glutén kapcsolatról»

Tünetmentesíthető a pszoriázis gyógyvíz hatására

Tünetmentesíthető a pszoriázis gyógyvíz hatására

A pszoriázis olyan bőrbetegség, amely vagy egészen kis foltokban, vagy épp az egész testet befedve piros, hámló foltokban jelentkezik. Napjainkban még gyógyíthatatlannak minősítik, de nagyon jól kezelhető. A pszoriázis gyógyvíz segítségével is tünetmentessé tehető. Magyarországon van néhány olyan gyógyvíz, amelyek kifejezetten ajánlottak pikkelysömör kezelésére. A pszoriázis gyógyvíz alkalmazásával látványosan javulhat…. Tovább: Tünetmentesíthető a pszoriázis gyógyvíz hatására»

A pszoriázis gyógytea alkalmazásával is kezelhető

A pszoriázis gyógytea alkalmazásával is kezelhető

A pikkelysömör több embert érint, mint gondolnánk, hisz sokan vannak olyanok, akik csak hordozzák magukban a beteg gént, de még nincsenek tünetei a betegségnek. A pszoriázis gyógytea segítségével is kezelhető. Alkalmazhatjuk akár kívülről lemosóként vagy borogatásként, de kiváló akkor is, ha elfogyasztjuk.  A pszoriázisra való gyógytea egyik alapanyaga – amennyiben… Tovább: A pszoriázis gyógytea alkalmazásával is kezelhető»

Javulhat a pszoriázis tea fogyasztásával

Javulhat a pszoriázis tea fogyasztásával

Vizsgálatokkal bizonyították, hogy a pszoriázis tea segítségével nagyon jól kezelhető. Van néhány olyan gyógynövény, melynek főzete kiválóan alkalmazható akár borogatásra, akár fogyasztásra is. Pszoriázis esetében teakeveréket is készíthetünk magunknak, amelynek kúraszerű fogyasztásával mérsékelhetőek a tünetek.  A pszoriázis kezelésére a tea elsődleges hatása a fertőtlenítés valamint a gyulladáscsökkentés. Erre kiváló a… Tovább: Javulhat a pszoriázis tea fogyasztásával»

Kezelhető a pszoriázis homeopátia segítségével?

Kezelhető a pszoriázis homeopátia segítségével?

A homeopátia mindig a természet erejével, a test öngyógyító folyamatait felhasználva próbálja meg kezelni a betegséget. A pszoriázis homeopátia segítségével is kezelhető. Lényege, hogy semmilyen „agresszív” gyógyszert nem adnak a betegnek. Minden homeopátiás szer, legyen az krém vagy szájon át bevehető készítmény, csak és kizárólag természetes alapanyagokból készül, így nem… Tovább: Kezelhető a pszoriázis homeopátia segítségével?»

Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére

Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére

A pszoriázis olyan bőrbetegség, ami állandó kezelést igényel. Soha nem hagyható abba sem a gyógyszerek szedése, sem a krémek használata. Sok olyan szer van a pikkelysömör kezelésére, amelyeket az orvosok még nem mernek ajánlani vagy azért mert nem ismerik, vagy azért, mert nem hisznek benne. Ilyen az aloe vera pszoriázis… Tovább: Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére»

A halolaj kapszula pszoriázis kezelésére

A halolaj kapszula pszoriázis kezelésére

A halolaj már rég ismert jótékony hatásáról. Egy nem régi kutatás bebizonyította, hogy a halolaj kapszula pszoriázis kezelésére is alkalmazható. A naponta alkalmazott kapszula nagy mértékben segíti a tünetek enyhülését, valamint megakadályozza a pszoriázist kísérő betegségek felbukkanását. A halolaj kapszula pszoriázisra gyakorolt hatását mérő vizsgálat során, azok a betegek akik… Tovább: A halolaj kapszula pszoriázis kezelésére»

A pszoriázis öröklése

A pszoriázis öröklése

A pszoriázis, ismertebb nevén a pikkelysömör nem fertőző betegség, de a tünetek megkeseríthetik az ember életét. Bár nem fertőző, a pszoriázis öröklése lehetséges. Attól is függhet, hogy a szülők egyike vagy mind a ketten szenvednek ettől a betegségtől. Azért, mert a pszoriázis öröklése lehetséges, még nem kell lemondani a gyerekvállalásról…. Tovább: A pszoriázis öröklése»

A pszoriázis mellékhatásai

A pszoriázis mellékhatásai

A pszoriázis nem túl esztétikus, de nem is fertőző bőrbetegség. A test nagy részén előfordulhat, amit gyógykrémekkel, gyógyszerekkel, valamint rendszeres orvosi vizsgálatokkal jól lehet kezelni. A pszoriázis nem csak a bőrt érinti, hisz idővel más területeket is károsíthat. Mellékhatásai közül a legsúlyosabb talán az ízületi panaszok. A beteg ízületei fájnak,… Tovább: A pszoriázis mellékhatásai»

Plakkos pszoriázis

Plakkos pszoriázis

A pszoriázis sokkal több embert érint, mint gondolnánk, hisz ma hazánkban a lakosság több mint 3 százaléka szenved ettől a betegségtől. A betegségnek három nagy csoportját különböztetjük meg: van a plakkos pszoriázis, a gennyes, valamint a köröm pszoriázis. A három teljesen más tüneteket mutat, így az esetek nagy részében más… Tovább: Plakkos pszoriázis»

Oldal 1 / 512345
Pikkelysömör 2013