Cikkek a(z) Pikkelysömörre javasolt és Pikkelysömör kategóriából

Napjainkban a pikkelysömörre javasolt krémek, kenőcsök, étrendkiegészítők, valamint különböző terápiák tömkelege közül lehet választani. Csak a bőrgyógyász által ajánlott termékeket, módszereket szabad igénybe venni, ugyanis olyan készítmények is fellelhetők a kereskedelemben, amelyek – bár a pikkelysömörre javasolt kategóriába tartoznak – bizonyos esetekben a pikkelysömörben szenvedők betegségük súlyosbodását, a tünetek erősödését váltják ki.

A pikkelysömör – cink reakciója

A pikkelysömör – cink reakciója

Jelen pillanatban az orvostudomány még nem tudja határozottan, hogy mitől alakul ki a pikkelysömör. Az öröklődést valamint a külső behatást is számba veszik. A pikkelysömör – cink reakciója jelen pillanatban is megfigyelés alatt van, hisz azt a kutatók felfedezték, hogy a különböző bőrproblémák nagy dózisban szedett cink segítségével gyógyíthatóak, de… Tovább: A pikkelysömör – cink reakciója»

Enyhül a pikkelysömör C-vitamin kúra hatására?

Enyhül a pikkelysömör C-vitamin kúra hatására?

Kutatások során bebizonyosodott, hogy a pikkelysömör több oka közül az egyik a nem megfelelő vitaminfogyasztás. Ezért szokták azt tanácsolni, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek természetes készítményekkel pótolják ezeket. A pikkelysömör C-vitamin pótlással kevésbé lesz látványos. A szakemberek napi 1500-2000 mg pótlást javasolnak, és fontosnak tartják, hogy amennyire lehet, ne szintetikus… Tovább: Enyhül a pikkelysömör C-vitamin kúra hatására?»

A pikkelysömör cink fogyasztásával mérsékelhető

A pikkelysömör cink fogyasztásával mérsékelhető

A pikkelysömör különböző krémekkel és gyógyszerekkel nagyon jól kordában tartható. A pikkelysömör cink fogyasztásával is mérsékelhető. A cink nem megfelelő fogyasztása amúgy is egész Európa-szerte problémát jelent. Kísérletek bizonyították, hogy a megemelt napi cink adaggal mérsékelhetőek a tünetek. A napi adaggal kapcsolatban még vannak viták, de az orvosok most már… Tovább: A pikkelysömör cink fogyasztásával mérsékelhető»

Pikkelysömörre alternatív gyógymód

Pikkelysömörre alternatív gyógymód

A pikkelysömörre az orvostudomány már rengeteg krémet és hatásos gyógyszert feltalált, de több lehetőség van az alternatív gyógymódok között is. A pikkelysömörre alternatív gyógymód lehet az infra lámpa. Kutatások bizonyítják, hogy az infra lámpa jótékonyan hat a megvastagodott bőrre. Akik kipróbálták, mind jelentős javulásról beszélnek. A pikkelysömörre alternatív gyógymód lehet… Tovább: Pikkelysömörre alternatív gyógymód»

Pikkelysömör gyógyítása halakkal

Pikkelysömör gyógyítása halakkal

A pikkelysömör kezelése már többféle módszerrel is lehetséges. A beteg szinte elvesz az újabbnál újabb módszerek tengerében. A pikkelysömör gyógyítása halakkal nem új módszer, hisz már több ideje használják, nagyon sikeresen. Lényege, hogy bizonyos halakkal kell egy medencében ülni, amelyek a szó szoros értelemben lerágják a felesleges bőrt. A pikkelysömör… Tovább: Pikkelysömör gyógyítása halakkal»

Miért jó a csalán pikkelysömörre?

Miért jó a csalán pikkelysömörre?

Több olyan gyógynövény is van, amely a pikkelysömörös bőr állapotán sokat tud segíteni. Az egyik ilyen a csalán. A csalán pikkelysömörre nagyon jól használható, leginkább sampon formájában. Pikkelysömörre a természetes alapú samponok szinte mindegyike tartalmazza a csalánt. Ez annak köszönhető, hogy eddig ez a gyógynövény vált be a legjobban a… Tovább: Miért jó a csalán pikkelysömörre?»

Pikkelysömörre aloe vera

Pikkelysömörre aloe vera

A pikkelysömör bár jelenleg gyógyíthatatlan betegség, mégis különböző krémekkel, gyógyszerekkel nagyon szépen karbantartható, sőt teljesen tünetmentessé is tehető. A pikkelysömörre aloe vera krém is használható. Mindenki tisztában van az aloe vera krém jótékony hatásaival, annak antibakteriális hatásával. A pikkelysömörre az aloe vera ecsetelő is jótékony hatással van. Ebben az esetben… Tovább: Pikkelysömörre aloe vera»

Hatékony az infra lámpa pikkelysömörre?

Hatékony az infra lámpa pikkelysömörre?

A pikkelysömör a legmakacsabb bőrbetegségek egyike. Általában genetikailag meghatározott, és tünetei csak enyhíthetők, viszont nem gyógyítható teljes mértékben. Ennek ellenére kezelésére sokféle megoldást találhatunk. Például kezelhető homeopátiás készítményekkel, szteroid tartalmú kenőcsökkel, gyógyszerekkel stb. Az egyik lehetséges kezelési mód lehet az infra lámpa pikkelysömörre. A fénykezelés jó hatással van a pikkelysömörre… Tovább: Hatékony az infra lámpa pikkelysömörre?»

Pikkelysömörre illóolaj

Pikkelysömörre illóolaj

A pikkelysömör egy olyan elterjedt bőrbetegség, mely a lakosság jelentős hányadát érinti, úgy hazánkban, mint külföldön. A pikkelysömör során jól látható fehér vagy sötétvörös plakkok jelennek meg a bőrfelület különböző részein, leggyakrabban a könyökön, térdhajlatban, hajas fejbőrön, ritkábban a tenyéren és talpon. Szerencsére ma már számos megoldás létezik e bőrbetegség… Tovább: Pikkelysömörre illóolaj»

A pikkelysömörre hatásos lehet többféle módszer

A pikkelysömörre hatásos lehet többféle módszer

A pikkelysömör egy igen kellemetlen bőrbetegség. Gyógymódja jelenleg még nincs, viszont vannak különféle alternatív megoldások és terápiás kezelések, melyek a pikkelysömörre hatásosak lehetnek. A betegség pontos kialakulása még nem ismeretes. Leginkább elfogadott az a feltételezés, hogy genetikailag öröklött az erre való hajlam, és ha ehhez még különböző romboló környezeti hatások… Tovább: A pikkelysömörre hatásos lehet többféle módszer»

Oldal 1 / 3123
Pikkelysömör 2014