Cikkek a(z) Pikkelysömör tünetei és Pikkelysömör kategóriából

A pikkelysömör tünetei sok esetben a 13-30 éves korban jelennek meg, ám csecsemőkortól idős korig bármikor megjelenhetnek. Amennyiben a betegséget kiváltó hibás gén jelen van, a pikkelysömör tünetei bármikor kialakulhatnak. A kiütések bárhol felüthetik a fejüket, de elsősorban a dörzsölésnek kitett testrészeket „kedvelik”, mint a könyök, térd, hajas fejbőr stb.

Pikkelysömör makkon

Pikkelysömör makkon

A pikkelysömör olyan nem fertőző, genetikailag öröklődő bőrbetegség, amely nemtől és kortól függetlenül kialakulhat. A psoriasis leggyakrabban a térden, könyökön, a hajlatokban, illetve a hajas fejbőrön képződik, viszont előfordulhat más, intimebb testrészen is, a mell alatt vagy a férfi nemi szerv környékén. Esetenként a pikkelysömör makkon való megjelenése is megtörténhet…. Tovább: Pikkelysömör makkon»

Kellemetlen tünetek: pikkelysömör talpon

Kellemetlen tünetek: pikkelysömör talpon

Az egyik legkellemetlenebb előfordulási helye a pikkelysömörnek a lábfej és a talp környéke, mert a megvastagodott bőr esetenként felnyílhat és vérezhet, lehetetlenné téve a járást, nem kis fájdalmat és kellemetlenséget okozva az embernek. A pikkelysömör talpon való kezelésére is alkalmasak a különböző gélek, krémek, fürdők, gyógynövények és fényterápiás eljárások, viszont… Tovább: Kellemetlen tünetek: pikkelysömör talpon»

Milyen betegség a psoriasis pustulosa?

Milyen betegség a psoriasis pustulosa?

A psoriasis pustulosa – a pikkelysömör egyik ritkább formája– egy olyan gyógyíthatatlan bőrbetegség, amely nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet életkortól függetlenül. Megjelenésének kiváltó oka lehet a bőrre ható mechanikai trauma, a sok stresszhelyzet, mindamellett családon belül is öröklődhet. A psoriasis pustulosa legáltalánosabb tünetei: láz, amely hirtelen emelkedik, borzongás, a bőr… Tovább: Milyen betegség a psoriasis pustulosa?»

Melyek a pikkelysömör tünetei?

Melyek a pikkelysömör tünetei?

A pikkelysömör egy krónikus bőrgyógyászati betegség, mely a bőr megvastagodásával, elszarusodásával jár. Az elváltozások méretükben és elhelyezkedésükben egyaránt változnak, leginkább a térd, a könyök, a kezek, a lábak, a fejbőr, illetve a hát részein jelenik meg. Mivel a betegségnek többféle típusa létezik, a pikkelysömör tünetei is változóak, súlyosságuktól és szövődményüktől… Tovább: Melyek a pikkelysömör tünetei?»

Elindult a pikkelysömör.hu oldal!

Elindult a pikkelysömör.hu oldal!

Elindult a pikkelysömör.hu oldal! Cikkek, hírek erről a betegségről, folyamatosan frissítve. Kezelési információk, ellenszerek, a betegség alapjai, tünetek és egyéb hasznos cikkek. A kategóriák: Pikkelysömör Pikkelysömör ellen Pikkelysömör gyógyítása Pikkelysömör kezelése Pikkelysömör tünetei Pikkelysömörre javasolt Pszoriázis Pszoriázis ellen Pszoriázis gyógyítása Pszoriázis kezelése Pszoriázis tünetei

Pikkelysömör 2013