Cikkek a(z) Pikkelysömör kezelése és Pikkelysömör kategóriából

A betegség kiterjedése, súlyossága, a tünetek típusa szerint állítható össze a pikkelysömör kezelése. A bőrgyógyász figyelembe veszi a beteg életkorát, általános egészségi állapotát, az esetleges társbetegségeket, aszerint dönti el, hogy a pikkelysömör kezelése helyileg vagy szisztémásan, esetleg mindkét irányból fog történni. Helyileg kenőcsökkel, míg szisztémásan gyógyszerekkel, injekcióval történik a kezelés.

A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető

A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető

A pikkelysömör, ez a kellemetlen, látható bőrtünetekkel járó betegség jelen pillanatban még nem gyógyítható, de a különböző krémek, kezelések hatására a tünetek nagymértékben enyhíthetőek. A pikkelysömör akupunktúra alkalmazásával bizonyítottan enyhíthető. Ehhez azonban lényeges, hogy a megfelelő szakember végezze a kezeléseket, hisz ha valaki nem ért hozzá, akkor nem fog javulni… Tovább: A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető»

Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére

Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére

A pikkelysömörben szenvedő beteg fejbőre sokszor viszket, és nagyon korpásodik. A pikkelysömör sampon ezeknek a tüneteknek az enyhítésére szolgál. Többfajta is kapható a boltokban. Vannak olyanok, amelyek inkább kúraszerűen, 2-4 hétig alkalmazhatóak, míg mások mindennapos használatra is kiválók. Egyik termékről sem lehet határozottan kijelenteni, hogy a legjobb, mert minden ember… Tovább: Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére»

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör betegségben szenvedők számára nagyon fontos a megfelelő szakember. A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható megfelelően kordában. Fontos, hogy megbízható orvost válasszunk, akihez problémáinkkal bátran fordulhatunk. Lényeges, hogy mint emberben is megbízzunk, mert ha olyan helyen – például intim részen – van a betegség tünete, akkor azt is el kell… Tovább: A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában»

Pikkelysömör biológiai terápia ára

Pikkelysömör biológiai terápia ára

Bár nagyon sokan szenvednek a pikkelysömörtől, mégis kevesen vannak azok, akik eljutnak biológiai kezelésre, annak ellenére, hogy a pikkelysömör biológiai terápia ára a Tb-nek köszönhetően teljesen támogatott. Jelen pillanatban a biológiai kezelést sokan összetévesztik az alternatív gyógymódokkal, talán ezért van az, hogy bár mindenkinek ingyenes lenne, mégis kevesen vesznek részt… Tovább: Pikkelysömör biológiai terápia ára»

A pikkelysömör ápolása

A pikkelysömör ápolása

A pikkelysömör bár jelen pillanatban még gyógyíthatatlan betegségnek számít, megfelelő ápolással nagyon jól kordában tartható. A pikkelysömör ápolása folyamatos odafigyelést igényel, mivel a bőr mindennapos krémezésével jár. Amennyiben a test nehezen elérhető részét érinti a betegség, az ápolásához segítségre is szükség van. Ez a beteg számára egy idő után kényelmetlenné… Tovább: A pikkelysömör ápolása»

Hatásos a csukamájolaj pikkelysömör kezelésére?

Hatásos a csukamájolaj pikkelysömör kezelésére?

A csukamájolaj pikkelysömör kezelésére alkalmas, mivel tele van A- és D-vitaminnal, omega3 zsírsavval és jóddal. A D-vitamin önmagában is megszüntetheti a pikkelysömört, de a csukamájolaj az egyéb összetevői miatt még nagyobb hatást érhet el. Tapasztalatok szerint sokan tünetmentesek lettek életük végéig a csukamájolajas kezelés után.  A csukamájolajat a tőkehal májából… Tovább: Hatásos a csukamájolaj pikkelysömör kezelésére?»

Pikkelysömör biológiai kezelése

Pikkelysömör biológiai kezelése

A pikkelysömörtől, mivel nagyon csúnya betegség, sokan irtóznak, pedig nincs miért. A beteg nem tehet helyzetéről. Fontos tudni, hogy nem fertőző betegségről van szó. Ma ugyan még gyógyíthatatlan betegségnek minősül, de a pikkelysömör biológiai kezelése során tünetmentessé lehet tenni. Nagyon drága kezelésről van szó, így a pikkelysömörben szenvedők csak néhány… Tovább: Pikkelysömör biológiai kezelése»

Diéta pikkelysömör esetén

Diéta pikkelysömör esetén

A különböző, külsőleg alkalmazott gyógymódok mellett ajánlatos betartani egy szigorú diétát pikkelysömör esetén. Egyes páciensek szerint diétával eltüntethetőek a pikkelysömör nyomai, viszont ehhez erős elhatározás, kitartás és akarat szükséges, ugyanakkor sok finom falatról kell lemondani a gyógyulás érdekében. A máj működésében megjelenő zavar is oka lehet a pikkelysömör kialakulásának. Ezért… Tovább: Diéta pikkelysömör esetén»

A pikkelysömör mosódióval való kezelése

A pikkelysömör mosódióval való kezelése

A pikkelysömör egy igen makacs bőrbetegség, amely világszerte milliók életét keseríti meg naponta. Legrosszabb tulajdonsága, hogy genetikailag öröklődik, egyénre szabott, ezért mindmáig nem született olyan gyógymód, amely általános hatást váltana ki és megszüntetné ezt a kellemetlen betegséget. A pszoriázis maradéktalanul nem gyógyítható tehát, hanem csak tünetmentesíthető. Egy ilyen tünetmentesítő gyógymód… Tovább: A pikkelysömör mosódióval való kezelése»

A pikkelysömör alternatív kezelése

A pikkelysömör alternatív kezelése

Az iszappakolás pikkelysömörre olyan alternatív kezelési forma, amely bizonyítottan eredményes a psoriasis tüneteinek visszaszorításában. Jó, ha már az első jelek, tünetek megjelenésekor elkezdjük használni az iszapot kúraszerűen, ugyanis az iszappakolás és az ivókúra elvégzése után a rohamok ritkábban jelentkeznek, és intenzitásukból is veszítenek. A pikkelysömör alternatív kezelése iszappal enyhíti a… Tovább: A pikkelysömör alternatív kezelése»

Oldal 1 / 212
Pikkelysömör 2014