Cikkek a(z) Pikkelysömör ellen és Pikkelysömör kategóriából

Több termék és kezelési módszer létezik pikkelysömör ellen. Sok olyan készítmény kapható, amely rövid idő alatt tünetmentessé teszi a betegséget, ám egyeseknek súlyos mellékhatásaik lehetnek, ezért csakis orvosi utasításra szabad alkalmazni azokat. A bőrgyógyász dönti el, hogy melyik a megfelelő kezelés a pikkelysömör ellen, figyelembe véve az egyén egészségi állapotát.

Pikkelysömör injekció ára

Pikkelysömör injekció ára

Magyarországon nagyon sokan szenvednek a pikkelysömör kellemetlen tüneteitől. A pikkelysömör injekció ára viszont nagyon magas ahhoz, hogy minden beteg meg tudja vásárolni magának. Az injekciós kezelésnek amúgy is feltételei vannak, hisz nem minden pikkelysömörben szenvedő betegnek lehet beadni. A jogosultságot a bőrgyógyász tudja megállapítani. Egy pikkelysömör injekció ára 200 ezer… Tovább: Pikkelysömör injekció ára»

Gyógyfürdő Cserkeszőlőn: pikkelysömör ellen

Gyógyfürdő Cserkeszőlőn: pikkelysömör ellen

A cserkeszőlői gyógyfürdő már több mint öt évtizede csodákat művel a beteg emberekkel. Az 1940-es években olajat keresve találtak a cserkeszőlői vízre, amit akkor még jelentéktelennek találtak. Pár évvel később felnyitották újra a kutat, és mivel elárasztotta a víz a szőlőföldeket, a helyiek árkot ástak a víznek. Ásás közben döbbentek… Tovább: Gyógyfürdő Cserkeszőlőn: pikkelysömör ellen»

Pikkelysömör elleni gyógysampon

Pikkelysömör elleni gyógysampon

Talán az egyik legfélelmetesebbnek hitt betegség a pikkelysömör a kellemetlen és már-már visszataszító tünetek miatt. A pikkelysömör nem csak a test különböző részeit támadhatja meg, hanem akár a hajas fejbőrt is. Érdemes speciális pikkelysömör elleni gyógysampont vásárolni, hisz az általános samponok olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek irritálják a már amúgy is… Tovább: Pikkelysömör elleni gyógysampon»

Pikkelysömör elleni sampon

Pikkelysömör elleni sampon

Mivel a pikkelysömör nagyon gyakori betegség, és nagyon gyakran a fejbőrön és a nyakon jelentkezik, a kozmetikai sampongyártó cégek, eleget téve a vásárlók igényeinek, gyártanak ma már olyan samponokat, amelyek kíméletesen tisztítanak, ápolnak, és a pikkelysömör állapotát sem rontják, sőt segítenek a gyógyulásban. Ezek a samponok lelassítják a hámsejtek szaporodását,… Tovább: Pikkelysömör elleni sampon»

Méregtelenítés pikkelysömör ellen

Méregtelenítés pikkelysömör ellen

A pikkelysömör egyes típusaiban szenvedő betegek mindennapjait szinte elviselhetetlenné teszi a fizikai fájdalom, illetve a társadalom hozzájuk való viszonyulása. Ennek megkönnyítése érdekében lássunk néhány olyan méregtelenítő módszert, amely gyógyszeres kezelés nélkül is képes enyhíteni a kellemetlen tüneteket. A méregtelenítés pikkelysömör ellen ugyanis éppolyan hatékonysággal alkalmazható, mint bármilyen más kezelés. A… Tovább: Méregtelenítés pikkelysömör ellen»

Melyek a gyakran használt pikkelysömör elleni krémek?

Melyek a gyakran használt pikkelysömör elleni krémek?

A psoriasis vulgaris, ismertebb nevén pikkelysömör olyan bőrbetegség, amely egyszerre több testrészünket is megtámadhatja (pl. fejbőrt, könyököt, térdet, körmöket és ritkább esetben a nyálkahártyát is). A beteg bőrfelületen piros, hámló sebek jelennek meg, melyek kellemetlen viszketéssel is együtt járnak, illetve, abban az esetben, ha a betegség már végső stádiumban van,… Tovább: Melyek a gyakran használt pikkelysömör elleni krémek?»

Melyik a legjobb pikkelysömör ellenszer?

Melyik a legjobb pikkelysömör ellenszer?

A pikkelysömör – orvosi nevén psoriasis – egy olyan nem fertőző bőrbetegség, amely nemtől és életkortól függetlenül egyaránt jelentkezhet, s általában végigkíséri és megkeseríti a beteg életét. Számos külső tényező kiválthatja a pikkelysömör megjelenését, viszont kialakulásának genetikai oka is lehet, ugyanis psoriasisra való hajlam örökölhető. Pikkelysömör ellenszerek léteznek ugyan, de… Tovább: Melyik a legjobb pikkelysömör ellenszer?»

Megállítható a pikkelysömör terjedése?

Megállítható a pikkelysömör terjedése?

A pikkelysömör terjedésének illetve megjelenésének formája eltérő mértékben jelentkezhet a bőr felületén. Leggyakrabban a könyök, a térd, a boka belső részeinél, illetve a hajas fejbőrön jelentkeznek a tünetek. Ezek lehetnek viaszos színű elváltozások, melyek nem nedveznek és nem is fertőződnek el. Egy másik esetben azonban a pikkelysömör kiterjedhet a test… Tovább: Megállítható a pikkelysömör terjedése?»

Pikkelysömörre alkalmazott szolárium

Pikkelysömörre alkalmazott szolárium

Dr. Wikonkál Norbert bőrgyógyász véleménye szerint a pikkelysömörre alkalmazott szolárium nagy előnye, hogy ez az egyetlen fényterápia, amely kisebb településeken, községekben is elérhető, viszont semmiképp sem optimális a betegség kezelésére. A szoláriumnál sokkal hatékonyabb fényterápiás kezelések léteznek a pikkelysömörben szenvedők kezelésére, de ezek leginkább pikkelysömör-centrumokban érhetőek el, amihez esetleg nagyobb… Tovább: Pikkelysömörre alkalmazott szolárium»

Harc a pikkelysömör ellen

Harc a pikkelysömör ellen

Még a huszonegyedik század hajnalán is léteznek olyan betegségek, melyekre eddig nem találtak megfelelő gyógymódot. Ezek egyike a pikkelysömör, mely nem halálos ugyan, de megkeseríti az ebben szenvedők életét. Nemcsak a látványa visszataszító, hanem emellett még komoly fájdalmakkal is jár. Léteznek azonban olyan gyógymódok, amelyekkel harcolhatunk a pikkelysömör ellen. A… Tovább: Harc a pikkelysömör ellen»

Oldal 1 / 212
Pikkelysömör 2014