Cikkek a(z) Pikkelysömör és Pikkelysömör kategóriából

A pikkelysömör egy örökletes, autoimmun bőrbetegség, amely jelenleg nem gyógyítható, de – optimális esetben – tünetmentessé tehető. A betegség a hám kóros elszarusodásában nyilvánul meg, amit a hámsejtek életciklusának felgyorsulása okoz. Pikkelysömör esetében a hámsejtek a normális 28-30 nap helyett 5-6 nap alatt fejlődnek ki, és pikkelyesen hámló, szabálytalan foltokat hoznak létre.

Pikkelysömör a fejbőrön

Pikkelysömör a fejbőrön

A korán felfedezett pikkelysömör nagy része a fejbőrön lesz először látható. A pikkelysömör a fejbőrön először csak sima korpának tudható be, de egy bőrgyógyász orvos könnyen meg tudja állapítani, hogy az vagy sem. Amennyiben megvan a diagnózis, lényeges, hogy minél hamarabb elkezdődjön a kezelés, hisz ha nem kezelik, akkor gyorsan… Tovább: Pikkelysömör a fejbőrön»

Pikkelysömör a nyakon

Pikkelysömör a nyakon

A pikkelysömör a test teljes részét érintheti, legyen az hát, térdhajlat, köröm vagy a hajas fejbőr. Pikkelysömör a nyakon is megjelenhet. Itt fontos, hogy a hegesedést elkerüljük, hisz a blúzok nyaka, a garbó mind dörzsöli az érintett területet. Sok beteg ilyen esetben csak garbót hord, vagy sálat visel. A pikkelysömör… Tovább: Pikkelysömör a nyakon»

A pikkelysömör és a candida közti kapcsolat

A pikkelysömör és a candida közti kapcsolat

Mivelhogy a pikkelysömör autoimmun betegség, sok kutató feltételezi, hogy a bélrendszeri candida betegséggel is kapcsolatba hozható. A pikkelysömör és a candida kapcsolat tudományosan még nem igazolt, de több kutatás eredménye is arra utal, hogy van kapcsolat a két betegség között. A pikkelysömör candida esetén van, hogy fokozódik, a gomba ellen… Tovább: A pikkelysömör és a candida közti kapcsolat»

A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető

A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető

A pikkelysömör, ez a kellemetlen, látható bőrtünetekkel járó betegség jelen pillanatban még nem gyógyítható, de a különböző krémek, kezelések hatására a tünetek nagymértékben enyhíthetőek. A pikkelysömör akupunktúra alkalmazásával bizonyítottan enyhíthető. Ehhez azonban lényeges, hogy a megfelelő szakember végezze a kezeléseket, hisz ha valaki nem ért hozzá, akkor nem fog javulni… Tovább: A pikkelysömör akupunktúra segítségével tünetmentesíthető»

Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére

Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére

A pikkelysömörben szenvedő beteg fejbőre sokszor viszket, és nagyon korpásodik. A pikkelysömör sampon ezeknek a tüneteknek az enyhítésére szolgál. Többfajta is kapható a boltokban. Vannak olyanok, amelyek inkább kúraszerűen, 2-4 hétig alkalmazhatóak, míg mások mindennapos használatra is kiválók. Egyik termékről sem lehet határozottan kijelenteni, hogy a legjobb, mert minden ember… Tovább: Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére»

A pikkelysömör lelki okai

A pikkelysömör lelki okai

A pikkelysömör a Föld lakosságának 2 százalékát érinti. A pikkelysömör lelki okai között olyan egyszerű dolgot találunk, mint a visszafojtott érzelmek. Sok esetben bizonyosodott már be, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek elnyomnak magukban különböző érzéseket, de a nagy stressz is oka lehet a betegség fellobbanásának. A pikkelysömör lelki okai lehetnek… Tovább: A pikkelysömör lelki okai»

Pikkelysömör csecsemőknél

Pikkelysömör csecsemőknél

A pikkelysömör bőrbetegség a felnőttek mellett a csecsemőket is érintheti. A pikkelysömör csecsemőknél már nagyon korai, akár pár hetes korban is látszódhat. Ilyenkor a legfontosabb, hogy bőrgyógyászhoz vigyük a kicsit, aki amellett, hogy tudja, hogyan kell kezelni a pikkelysömört, figyelembe veszi azt is, hogy kisbabáról van szó. A kicsik amúgy… Tovább: Pikkelysömör csecsemőknél»

A pikkelysömör béta blokkoló szedése mellett erőteljesebb

A pikkelysömör béta blokkoló szedése mellett erőteljesebb

A béta blokkolót leginkább magas vérnyomás és szívproblémák esetén használják. Azonban a pikkelysömörös betegek is szenvedhetnek ezektől a betegségektől. Bizonyított tény, hogy a pikkelysömör béta blokkoló hatására fellobban, erősebbek lesznek a tünetek. Sajnos a tünetek fellobbanása ellenére is szedni kell a gyógyszereket, hisz sokszor anélkül nem tartható karban a vérnyomás…. Tovább: A pikkelysömör béta blokkoló szedése mellett erőteljesebb»

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában

A pikkelysömör betegségben szenvedők számára nagyon fontos a megfelelő szakember. A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható megfelelően kordában. Fontos, hogy megbízható orvost válasszunk, akihez problémáinkkal bátran fordulhatunk. Lényeges, hogy mint emberben is megbízzunk, mert ha olyan helyen – például intim részen – van a betegség tünete, akkor azt is el kell… Tovább: A pikkelysömör bőrgyógyász segítségével tartható kordában»

Pikkelysömör a körmön

Pikkelysömör a körmön

A pikkelysömör, ez a kellemetlen tünetekkel járó, még gyógyíthatatlan betegség sok esetben támadja meg a körmöt legelsőnek. Fontos odafigyelni az olyan kisebb jelekre, mint a fehér apró foltok és barázdák, mert a pikkelysömör a körmön nagyobb problémákat is tud okozni. Az egyik ilyen, hogy a köröm leválik a körömágyról. Előfordul,… Tovább: Pikkelysömör a körmön»

Oldal 1 / 1212345...10...Utolsó »
Pikkelysömör 2014