0

Plakkos pszoriázis

A pszoriázis sokkal több embert érint, mint gondolnánk, hisz ma hazánkban a lakosság több mint 3 százaléka szenved ettől a betegségtől. A betegségnek három nagy csoportját különböztetjük meg: van a plakkos pszoriázis, a gennyes, valamint a köröm pszoriázis. A három teljesen más tüneteket mutat, így az esetek nagy részében más kezelést is igényel.

 A plakkos pszoriázis a leggyakoribb a pikkelysömörök közül. A betegek 60-70 százaléka szenved ettől a fajtától. Jellemző tünete a kiálló, megvastagodott vörös területek, amelyet ezüstfehér hámló réteg borít. Ez a réteg pikkelyszerűen válik le, ezért is hívják más néven pikkelysömörnek.

Plakkos pszoriázis

Plakkos pszoriázis

A plakkos pszoriázis leginkább a térd, a könyök, a fejbőr, a fül mögötti, a köldök valamint a farpofa területeit érinti. Érdemes tudni róla, hogy dörzsölés, például ruha hatására a hámló réteg könnyebben válik le, és ezáltal sokkal gyorsabban sebesedik ki az érintett terület.

Gyógykrémekkel, állandó odafigyeléssel nagyon jól kezelhető a plakkos pszoriázis. Fontos, hogy rendszeresen használjuk az orvos által előírt krémeket, mert csak így érhető el látványos eredmény. Attól függetlenül, hogy ma még gyógyíthatatlan betegségnek számít a pikkelysömör, nagyon jól kezelhető, sőt egyes esetekben teljesen tünetmentessé tehető. A rendszeres orvosi ellenőrzés segít megakadályozni a fertőzéseket, valamint azt, hogy a betegség állapota romoljon.

  
Iktatva: Pszoriázis Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013