0

Pikkelysömörre vitamin. Mire érdemes figyelni?

Pikkelysömörre vitaminok szisztémásan és helyileg alkalmazva is részesei lehetnek a terápiának. A szervezetünkbe bejuttathatjuk tudatos táplálkozás útján vagy étrend-kiegészítőkkel, külsőleg pedig különböző krémek, oldatok, vitamintartalmú gyógyhatású készítmények segítségével. A betegség tünetei ellen a leghatásosabb vitaminok a D-, A- és E-vitamin, ezek mellett pedig megemlíthetjük a bőr számára jótékony hatással bíró B2-, B3-, B5-, valamint a C- és F-vitamint.

Az immunrendszer hibás működése esetén és számos autoimmun betegség kezelésében kiválóan alkalmazható a D-vitamin. Pikkelysömörre vitamin ebből a csoportból a D3, amely bőrvédő szerepe mellett antidepresszáns hatással is bír, ami nem elhanyagolható ebben a betegségben. Köztudott ugyanis, hogy a lelki problémák felerősítik a psoriasis tüneteit.

Pikkelysömörre vitamin

Pikkelysömörre vitamin

Pikkelysömörre vitamin a retinol is, ismertebb nevén az A-vitamin. Lassítja a bőr öregedését, a ráncosodást, és ami a legfontosabb, védi azt a kiszáradástól. A pikkelysömörös bőr ugyanis rendszerint kiszárad, megrepedezik, és védtelenné válik a kórokozókkal szemben. A tokoferol vagy E-vitamin kiváló antioxidáns, amely gátat vet a szabadgyökök sejtromboló tevékenységének, növeli a bőr nedvességtartalmát és védi a bőrt a káros sugaraktól.

Pikkelysömörre vitamin az aszkorbinsav, vagy C-vitamin is. Szintén antioxidáns, elősegíti a bőr regenerálódását, sebek, hegesedések gyógyulását. A tengeri halolaj és az azt tartalmazó készítmények jó hatással vannak a pikkelysömörre. Ez többek közt az F-vitamin tartalmának köszönhető.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012