0

Pikkelysömörre tea – tippek, ötletek

Nemcsak külsőleg, különböző krémek, oldatok segítségével, hanem belsőleg, bizonyos élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök és teák fogyasztásával is felvehetjük a harcot a pikkelysömör ellen. Pikkelysömörre tea készíthető különböző – gyógynövényboltokban és gyógyszertárakban kapható – teakeverékekből. Egyes gyógynövények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek lassítják a hámsejtek életciklusát, ezáltal a pikkelyek ritkábban jelennek meg, kevesebb gondot okoznak.

Pikkelysömörre tea olyan is kapható, amelyet már több beteg kipróbált, és valamennyien a tünetek enyhüléséről számoltak be. A tünetek azonban csak addig maradtak távol, amíg a teát rendszeresen fogyasztották, a kúra befejeztével újra előjöttek. A teák hatása a szervezetre erőteljesebb, ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyekkel nem terheljük meg a májat.

Pikkelysömörre tea

Pikkelysömörre tea

Pikkelysömörre tea készíthető házilag is, az alábbi gyógynövényekből: körömvirág, cickafark, csalán, vérehulló fecskefű, réti legyezőfű. Gyulladásgátló hatásuk van, ezenfelül bőrnyugtató és méregtelenítő hatóanyagokat is tartalmaznak. Nem ínyenceknek való a teakeverékből készült tea, ám amint a pszoriázis tünetei kezdenek elhalványulni, már nem is tulajdonítunk ennek fontosságot.

Pikkelysömörre tea főzhető zöld teából is. Sok vitamint és antioxidánst tartalmaz, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, és azáltal a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ami pszoriázis esetében nem elhanyagolható szempont. Kutatások igazolták, hogy a zöld tea lassítja a bőrsejtek szaporodását, ajánlott – megfelelő mennyiséget – fürdővízbe tenni és legalább 30 percig áztatni az érintett területet.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012