0

Pikkelysömörre illóolaj

A pikkelysömör egy olyan elterjedt bőrbetegség, mely a lakosság jelentős hányadát érinti, úgy hazánkban, mint külföldön. A pikkelysömör során jól látható fehér vagy sötétvörös plakkok jelennek meg a bőrfelület különböző részein, leggyakrabban a könyökön, térdhajlatban, hajas fejbőrön, ritkábban a tenyéren és talpon. Szerencsére ma már számos megoldás létezik e bőrbetegség enyhítésére. Ilyen például, amikor pikkelysömörre illóolajat öntenek.

Mivel a pikkelysömör egy rendkívül változatos bőrbetegség, minden ember számára más és más kezelések használnak. Így van ez az illóolajok esetében is. A pikkelysömörre illóolaj a legtöbb ember esetében használ, viszont vannak, akiknél semmi jele nem mutatkozik a változásnak néhány heti használat után sem.

Pikkelysömörre illóolaj

Pikkelysömörre illóolaj

Érdemes azonban az illóolajokkal kísérletezni, ha az első próbálkozásra nem sikerül, akkor se keseredjünk el. Szerencsére sokfajta olaj közül válogathatunk a piacon, az egyik majd csak használni fog.

A legelterjedtebb illóolaj típusok, melyeket használnak a pikkelysömör tüneteinek enyhítésére az a bergamott, borókafenyő, borsmenta, citrom és eukaliptusz olajak. Van, akinél nagyon hamar pozitív irányú változásokat eredményeznek. Mindenki szervezete másképpen reagál ezekre a jótékony olajakra, viszont tudnunk kell, hogy ha nem is használnak majd, ártani biztos nem fognak. Érdemes kísérletezni velük, mert lehet, hogy akár tünetmentesítheti is majd az egyik fajtája bőrbetegségünket.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014