0

Pikkelysömörre gyógyfürdők. Tippek, ötletek.

A pikkelysömör, bár nem gyógyítható betegség, megfelelő kezeléssel mégis féken tarthatóak a tünetei. A különböző gyógyszeres és fényterápiás módszerek mellett a gyógyfürdők is igen hatékonynak bizonyulnak a tünetek visszaszorításában. Pikkelysömörre gyógyfürdők alkalmazhatók önmagukban vagy fényterápiás kezeléssel együtt. Az utóbbi során kénes vagy sósfürdőt követően, vagy azzal egy időben szokás használni az UV-fényterápiát.

A gyógyfürdőknek az egyik nagy előnyük az, hogy az otthon is elvégezhető gyógymódok közé tartozik, és a hozzájuk szükséges alapanyagokért nem kell a sarki patikánál vagy gyógynövényes boltnál messzebbre menni, s az áruk is viszonylag elfogadható. Íme egy recept a pikkelysömörre ható gyógyfürdők köréből: gólyaorr, mezei zsurló, papsajtmályva. Ezeket kb. 200 gramm mennyiségben áztassuk be hideg vízbe egy 5 literes vödörbe 12 órán át, majd melegítsük fel és öntsük hozzá a fürdővízhez.

Pikkelysömörre gyógyfürdők

Pikkelysömörre gyógyfürdők

Ha a páciens megengedheti magának, ellátogathat célirányos gyógyfürdőkbe is, ahol a vizek magas kéntartalma miatt kitűnően alkalmasak különböző bőrbetegségekre, így a pikkelysömör kezelésére is. Ez is egy lehetőség a pikkelysömörre ható gyógyfürdők halmazából.

Továbbá pikkelysömörre gyógyfürdők készíthetők otthon is, amennyiben néhány teáskanálnyi növényi olajat adunk a fürdővízhez, mert így nem szárad ki a bőr. A viszketés csillapítására alkalmas a hidegvizes-ecetes fürdő, mert az ecetsav elpusztítja a baktériumokat, amelyek súlyosbítják a betegséget. Az őrölt zabliszt használata szintén megakadályozza a viszketést.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012