0

Pikkelysömörre alternatív gyógymód

A pikkelysömörre az orvostudomány már rengeteg krémet és hatásos gyógyszert feltalált, de több lehetőség van az alternatív gyógymódok között is. A pikkelysömörre alternatív gyógymód lehet az infra lámpa. Kutatások bizonyítják, hogy az infra lámpa jótékonyan hat a megvastagodott bőrre. Akik kipróbálták, mind jelentős javulásról beszélnek.

A pikkelysömörre alternatív gyógymód lehet többek közt a zöld tea fogyasztása is. Bár a kísérletek még folyamatban vannak, több kutató is kijelentette már, hogy a zöld teában található anyagok belülről és kívülről egyaránt jó hatással vannak a lemezesedő bőrrétegre. A teában található hatóanyagoknak köszönhetően nem termelődik olyan gyorsan a bőr felső rétege.

Pikkelysömörre alternatív gyógymód

Pikkelysömörre alternatív gyógymód

Több alternatív gyógymód is van már, ha a pikkelysömör kiújulását szeretnénk féken tartani. Egy másik ilyen gyógymód lehet a sós víz. Sok szakember szerint a sós víz még mindig az a fajta gyógymód, mely a legtöbbet tud segíteni. Egyre kedveltebb a halterápia is, melynek lényege, hogy speciális halakkal tulajdonképpen lerágatják az elhalt bőrsejteket. Nem fájdalmas, inkább lehetne azt mondani, hogy csiklandozó.

A pikkelysömörre tehát többféle alternatív gyógymód is alkalmazható. Arra azonban vigyázni kell, hogy egyik lehetőség sem helyettesítheti teljesen a gyógyszeres kezelést, valamint a megfelelő orvosi ellátást. Ezeket a gyógymódokat inkább kisegítő lehetőségként kell alkalmazni. Egy jó gyógymód azonban rengeteget javíthat a beteg állapotán, közérzetén.

  
Iktatva: Pikkelysömörre javasolt Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014