0

Pikkelysömör – sampon a tünetek enyhítésére

A pikkelysömörben szenvedő beteg fejbőre sokszor viszket, és nagyon korpásodik. A pikkelysömör sampon ezeknek a tüneteknek az enyhítésére szolgál. Többfajta is kapható a boltokban. Vannak olyanok, amelyek inkább kúraszerűen, 2-4 hétig alkalmazhatóak, míg mások mindennapos használatra is kiválók. Egyik termékről sem lehet határozottan kijelenteni, hogy a legjobb, mert minden ember fejbőre másképp reagál az összetevőkre.

A pikkelysömör sampon legfontosabb tulajdonsága, hogy ne tartalmazzon – vagy csak nagyon kevés mennyiségben – színezőanyagot és tartósítószert. Vannak olyan samponok, melyek kifejezetten a pikkelysömörös fejbőrre készültek. Ezek általában olyan összetevőket tartalmaznak, mint az orvosi kátrány és a kén. Mindkét összetevő alkalmas a fejbőr kezelésére.

Pikkelysömör sampon

Pikkelysömör sampon

A természetes összetevők is fontosak a pikkelysömör sampon esetében. Ezek közül a csalán válik be a legtöbb betegnek. Ezen kívül érdemes megemlítenünk még a szalicilsavat, a boróka olajat és a teafa olajat. Ezek enyhítik a viszketést, és segítik megakadályozni a korpásodást.

A pikkelysömör sampon nagyon sokat segíthet a kellemetlen tünetek kezelésében, de annak érdekében, hogy a megfelelőt tudjuk kiválasztani, lehet, hogy szükséges többfajta kipróbálása is. Vannak, amik kizárólag gyógyszertárban kaphatóak, míg mások a nagyobb drogériák polcain is megtalálhatóak. A csak természetes összetevőket tartalmazók általában gyógynövény szaküzletben vásárolhatóak meg, ahol segítséget is kaphatunk azzal kapcsolatosan, hogy hogyan használjuk helyesen.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014