0

Pikkelysömör mell alatt

A pszoriázis leggyakrabban a térden, a könyökön, illetve a hajas fejbőrön jelentkezik, de megjelenhet a pikkelysömör a mell alatt, a hónaljban, a lágyékhajlatban, illetve a nemi szervek bőrhajlataiban. Ez az úgynevezett inverz pikkelysömör. Könnyen megkülönböztethetjük a pikkelysömör többi fajtájától, mivel a sebek egészen más alakot öltenek ennél a típusnál. Nem található rajta pikkely, továbbá felülete sima és fényes, nem érdes sebek borítják, mint a többi típus esetében.

Az inverz pikkelysömör megjelenését a verejtékezés, a dörzsölés, illetve a gombásodás idézheti elő. A túlsúlyos emberek esetében gyakrabban fordul elő ez a betegség, mivel mélyebb bőrhajlataik vannak. A pikkelysömör mell alatti megjelenése leginkább a 20-30 éves nőket érinti.

Pikkelysömör mell alatt

Pikkelysömör mell alatt

A pikkelysömör mell alatti illetve egyéb bőrhajlatokban lévő sebek kezelése rendkívül nagy odafigyelést igényel. A bőr ugyanis sokkal vékonyabb ezeken a területeken, a nem megfelelő kezelés pedig tovább vékonyíthatja az érzékeny bőrfelületet. Érdemes fertőzéstesztet elvégezni a különféle kezelések elkezdése előtt.

Helyi kezelésre érdemes gombaellenes anyagokat tartalmazó hidrokortizonokat alkalmazni, melyet hígított szteroiddal elegyítve vigyünk fel a problémás területre. A kőszént, kátrányt illetve anthralint tartalmazó készítmények is igen hatásosnak bizonyulnak a pikkelysömör mell alatti, hónalj tájéki területeken, viszont ezekkel igen elővigyázatosan kell bánnunk, mivel irritálhatják a bőrt. Ezeket csak akkor alkalmazzuk, ha rendszeres orvosi kezelésben részesülünk.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013