0

Pikkelysömör makkon

A pikkelysömör olyan nem fertőző, genetikailag öröklődő bőrbetegség, amely nemtől és kortól függetlenül kialakulhat. A psoriasis leggyakrabban a térden, könyökön, a hajlatokban, illetve a hajas fejbőrön képződik, viszont előfordulhat más, intimebb testrészen is, a mell alatt vagy a férfi nemi szerv környékén. Esetenként a pikkelysömör makkon való megjelenése is megtörténhet.

Fontos, hogy először kérjük ki egy bőrgyógyász szakvéleményét, ha ilyen eset áll fent, mivel nemcsak pikkelysömör jelenhet meg a makkon, hanem egyéb bőrbetegségek és gombás fertőzések is, amelyek hasonló tüneteket mutathatnak a pikkelysömörhöz, vagyis begyullad az érintett terület, majd kirepedezik a hímvessző merevedése következtében. Ez lehet annak is a következménye, hogy a partner valamilyen kórokozót hordoz a hüvelyében, ami számára nem ártalmas, viszont a férfi nemi szerv gyulladásának kiváltó oka lehet.

Pikkelysömör makkon

Pikkelysömör makkon

A pikkelysömör önállóan okozhat tüneteket a makkon, nem szükséges hozzá nemi érintkezés. Ha tehát begyullad a makk vagy környéke, esetleg piros foltok jelennek meg rajta, amelyek idővel hámlani kezdenek, ne restelljük felkeresni bőrgyógyászunkat, mert súlyosbodhatnak a tünetek. A pikkelysömör makkon szintén tünetmentesíthető különböző krémek használatával, viszont ezen kezelés alatt tartózkodni kell a nemi élettől.

A pikkelysömör makkon rendkívül érzékeny lehet, s a rendszeres nemi élet vagy az erőltetés súlyosbíthatják az amúgy sem túl kellemes tüneteket.

  
Iktatva: Pikkelysömör tünetei Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013