0

Pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel

A pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel manapság igencsak sokféleképpen áll rendelkezésünkre, viszont ezek fogyasztása illetve egyéb jellegű felhasználása nem elegendő ez ellen a makacs betegség ellen. Fontos betartani ezek mellett bizonyos táplálkozási szabályokat. Az étkezési tiltólistán szerepelnek a következő ínycsiklandó falatok: kolbászfélék, füstölt húsok, bor, citrom, narancs, grapefruit, különböző bogyók és sokak bánatára a csokoládé fogyasztása sem megengedett. Ellenben nagyon fontos a tejtermékek, halfélék fogyasztása.

Most lássunk egy kiváló teakeveréket, mely hatékony lehet a pszoriázis enyhítésére: 40 gramm réti legyezőfű, 20 gramm epefű, 10 gramm tölgyfakéreg, 30 gramm fűzfakéreg, 20 gramm zöld dióhéj, 30 gramm vereslőfű, 50 gramm csalán, 20 gramm körömvirág, 20 gramm cickafark. Némely beteg szerint a pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel sokkal hatásosabb, mint a gyógyszeres terápia. A teakeverék elkészítéséhez elegendő a felsorolt növények közül öt-hatnak a beszerzése is.

Pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel

Pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel

A pikkelysömör kezelése gyógynövényekkel sokkal kellemesebb is más gyógymódokkal szemben. Vegyük például fürdőzést. A fürdővízbe töltsünk néhány teáskanálnyi növényi olajat, ez segít felpuhítani a bőrt. Továbbá a finomra őrölt zabliszt is hatékony ellenszere a viszketésnek.

Egy másik kitűnő módszer a pikkelysömör gyógynövényekkel való kezelésénél azoknak a növényeknek a fogyasztása, amelyek gazdagon tartalmaznak E-vitamint. Ilyenek például a petrezselyem, zeller, teljes kiőrlésű gabonaliszt, csírázó magvak, a csipkebogyó, földimogyoró, a tökmag és a napraforgóolaj.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2012