0

Pikkelysömör injekció ára

Magyarországon nagyon sokan szenvednek a pikkelysömör kellemetlen tüneteitől. A pikkelysömör injekció ára viszont nagyon magas ahhoz, hogy minden beteg meg tudja vásárolni magának. Az injekciós kezelésnek amúgy is feltételei vannak, hisz nem minden pikkelysömörben szenvedő betegnek lehet beadni. A jogosultságot a bőrgyógyász tudja megállapítani.

Egy pikkelysömör injekció ára 200 ezer forint körül mozog, ám ez változhat a gyártótól valamint az összetételtől is. Jelen pillanatban évi 4 injekció szükséges ahhoz, hogy a tünetek mérséklődjenek, vagy jobb esetben teljesen elmúljanak. Ez tehát azt jelenti, hogy egy betegnek évente akár 1 millió forintot is injekcióra kell költenie.

Pikkelysömör injekció ára

Pikkelysömör injekció ára

A magas ár magyarázható az összetevőkkel is, hisz nagyon egyedi, pontos adagolás szükséges a hatékonysághoz. A pikkelysömör injekció ára jelen pillanatban teljesen a beteget terheli. Kevés az olyan eset, amikor a TB fizeti az injekciókat. Ebben az esetben sem téríti meg teljesen az injekciók árát, csak belőle valamennyi százalékot. Minden esetben méltányos döntés születik.

Mivel a pikkelysömör injekció ára ennyire magas, sok család nem is engedheti meg magának, hogy ezt a kezelési lehetőséget válassza. Az elmúlt időszakban egyre több injekció jelenik meg a piacon. Ezekkel érdemes vigyázni. Csak olyat válasszunk, amit az OGYI jóváhagyott. A nagyobb előállításnak köszönhetően az orvosok és a betegek is abban bíznak, hogy pár éven belül elérhető áron lesz kapható ez a sokaknak segítő injekció.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör ellen Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014