0

Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával

A pikkelysömör az egyik legelterjedtebb bőrbetegség. Kialakulásának oka még pontosan nem tisztázott. Gyógymódja még nem ismeretes, viszont vannak olyan kezelések, melyek segítségével enyhíthető vagy bizonyos időre tünetmentessé tehető. Az egyik ilyen gyógymód a pikkelysömör gyógyítása homeopátiával.

A pikkelysömör gyógyítása homeopátiával már világszerte számos pozitív eredményt ért el. Leggyakrabban a hidrasztisz gyökeret, szasszaparilla fajokat és szilimarin nevezetű növényeket szokták alkalmazni a természetes gyógymódok hívei. A tüneteket ezen felül diétával is lehet csökkenteni.

Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával

Pikkelysömör gyógyítása homeopátiával

A pikkelysömör gyógyítása homeopátiával leggyakrabban az életstílus és az étkezési szokások megváltoztatásával szokott kezdődni. A páciens első és legfontosabb dolga, hogy csökkentse az életében jelen lévő stresszfaktorokat. Ezen kívül egy igen szigorú, céltudatos táplálkozást is ki kell építenie magának a javulás végett. Mindenekelőtt csökkenteni kell (vagy súlyosabb esetekben teljes mértékben kiiktatni az étrendből) a cukrot, a húst és az állati zsírt tartalmazó élelmiszereket.

A pikkelysömör gyógyításához homeopátiával ezen kívül az is hozzátartozik, hogy kialakítsunk magunknak egy vegetáriánus étrendet úgy, hogy közben fokozzuk a rostos növényi élelmiszerek bevitelét, a tengeri halak és gabonafélék (müzli) rendszeres fogyasztását. A stressz kiiktatásával és az egészséges, céltudatos táplálkozás betartásával csodákat érhetünk el. Nemcsak a pikkelysömör enyhíthető ezáltal, hanem számos más betegség is, ezért érdemes odafigyelni rá.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör gyógyítása Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014