1

Pikkelysömör gyógyítása házilag

A gyógyszertárakban található nagy mennyiségű krémek is segítenek, de van néhány olyan módszer, melyek házilag való alkalmazása is sokat segíthet a pikkelysömörben szenvedő betegeken. A pikkelysömör gyógyítása házilag a legkönnyebb a különböző természetes alapanyagokkal. Sokan kedvelik az aloe tartalmú készítményeket, emellett nagy segítség lehet a sós vizes fürdő is, de a jól kiválasztott diéta is szokott segíteni.

A pikkelysömör gyógyítása házilag akkor lehet a leghatásosabb, ha nem érint nagy területet a betegség, valamint nincs előrehaladott állapotban. A natúr vagy bio krémek széles választékával találhatja szembe magát a beteg, ha otthon szeretné kezelni a betegségét. Hogy kinek melyik válik be, az leginkább a bőr érzékenységétől, valamint a betegség állapotától függ.

Pikkelysömör gyógyítása házilag

Pikkelysömör gyógyítása házilag

A különböző gyógyvizű fürdők is segíthetnek a tünetek mérséklésében. A pikkelysömör házilag való gyógyítása során eddig legjobb módszernek a sós vizű medencét tartották nemcsak a betegek, de az orvosok is. Sok esetben az alig észre vehető, apró, piros folt egy fürdő alkalmával szinte teljesen visszahúzódik. Épp ezért tanácsolják a beteg hozzátartozóinak, hogy rendszeresen járjanak sós vizű medencébe fürödni, ezzel akadályozva meg, hogy felszínre törjön a betegség.

A pikkelysömör gyógyítása házilag nagy odafigyelést igényel, de nem lehetetlen. Fontos, hogy minden változásra odafigyeljünk, még a legkisebbekre is, és ha problémát észlelünk, akkor a lehető leghamarabb forduljunk orvoshoz.

  
Iktatva: Pikkelysömör gyógyítása Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Pikkelysömör gyógyítása házilag"

  1. Antal Anna szerint:

    Talpon illetve tenyéren pikkelysöröm van. Bőrgyógyász állapította meg – egy kevert krémet írt fel. Ha elfogy milyen krémet javasol a továbbiakban, amit nem orvos ír fel – sajnos a bőrgyógyász 6-10 eFt.

    Válaszát megköszönve
    Antal Anna

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014