0

Pikkelysömör fülben

A pikkelysömör olykor a halántékon, homlokon, fejbőrön és a fülben is előfordul. Az utóbbi több szempontból is sok kellemetlenséget okozhat. Egyrészt nehezen elérhető, így a kenőcsös kezelés sem hatékony, másrészt a dobhártyát elérve hallásunkat is károsíthatja.

A pikkelysömör a fülben veszélyes. Ilyenkor a legelső teendőnk az, hogy azonnal felkeressük a bőrgyógyászt, illetve ha az eddigi kezelések nem voltak eredményesek, érdemes más orvos véleményét is kikérni ez ügyben. A pikkelysömör mellett diétázni kell. Nagyon fontos, hogy ne rakjunk magunkra még több pluszkilót, mivel a pikkelysömört a túlsúly is kiválthatja. Érdemes kerülni a cukrot, az alkoholt, a sót, a dohányzást, a szénhidrátokat, az állati zsírokat és igyekezzünk stresszmentes életmódot kialakítani, amit társítsunk sok mozgással.

Pikkelysömör fülben

Pikkelysömör fülben

A pikkelysömör a fülben nem túl gyakori, viszont ha előfordul, súlyos következményeket vonhat maga után, főként ha kezeletlen. Ilyenkor érdemes gyógyszer-kombinációkat bevetni, vitaminok szedését alkalmazni. A pikkelysömör kezelésére szánt kenőcsöt fülpucolóval érdemes minden nap felvinni a pikkelysömörös területre, így nem lesz elérhetetlen, még ha nagyon mélyen bent van a fülben, akkor sem.

A pikkelysömör fülben általában később szűnik meg, mint más területeken, viszont ugyanolyan tünetekkel jár. Jelentkezik viszketés, égés, hámlás. Vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a felületet, de rendszeresen tisztítsuk a fülünket, ha begyullad, használjunk fülcseppet. A bőrgyógyászon kívül érdemes egy fül-orr gégésszel is konzultálni.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013