0

Pikkelysömör elleni gyógysampon

Talán az egyik legfélelmetesebbnek hitt betegség a pikkelysömör a kellemetlen és már-már visszataszító tünetek miatt. A pikkelysömör nem csak a test különböző részeit támadhatja meg, hanem akár a hajas fejbőrt is. Érdemes speciális pikkelysömör elleni gyógysampont vásárolni, hisz az általános samponok olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek irritálják a már amúgy is érzékeny fejbőrt.

 Pikkelysömör esetén a fejbőrön is alakulnak ki leváló pikkelyek. Ezek feloldására tartalmaz a pikkelysömör elleni gyógysampon olyan hatóanyagokat, melyek azon túl, hogy nedvesítik a száraz fejbőrt, zsírozzák is azt, hogy meggátolják annak kiszáradását.

Pikkelysömör elleni gyógysampon

Pikkelysömör elleni gyógysampon

Mivel a pikkely leválása esetén a fejbőr akár fel is sebesedik, ezért ma már a legtöbb pikkelysömör elleni gyógysampon tartalmaz fertőtlenítő, antibakteriális hatóanyagokat. Ezek az összetevők segítenek megakadályozni, hogy az apró sebekből komolyabb problémák alakuljanak ki. Lényeges, hogy mindig finoman masszírozzuk a bőrbe a különböző samponokat, és várjunk pár percig, hogy a hatóanyagok el kezdjenek dolgozni. Ezek a samponok már annyira jók, hogy nem kell más sampont használnunk a hajunkra.

A legtöbb pikkelysömör elleni gyógysampon egyik fő alkotóeleme a kén. Ez segít, hogy a hámlás valamilyen szinten kordában tartható legyen. Legyünk óvatosak a samponvásárlásnál, hisz egy gyenge minőségű, nem kifejezetten erre a célra előállított készítmény nemhogy nem segít, de akár még árthat is.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör ellen Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013