0

Pikkelysömör csecsemőknél

A pikkelysömör bőrbetegség a felnőttek mellett a csecsemőket is érintheti. A pikkelysömör csecsemőknél már nagyon korai, akár pár hetes korban is látszódhat. Ilyenkor a legfontosabb, hogy bőrgyógyászhoz vigyük a kicsit, aki amellett, hogy tudja, hogyan kell kezelni a pikkelysömört, figyelembe veszi azt is, hogy kisbabáról van szó. A kicsik amúgy is érzékeny bőre teljesen más ápolást igényel, mint a fiatalok vagy felnőttek bőre.

A pikkelysömör csecsemőknél azért is lehet kellemetlenebb, mint a felnőttek esetében, mert a pici szervezete nem minden esetben bírja meg azokat a gyógyszereket, amelyeket egy felnőtt szervezete. Ezért nem marad más, mint a külső kezelések bevetése akár krémmel, akár lemosóval.

Pikkelysömör csecsemőknél

Pikkelysömör csecsemőknél

Mivelhogy a picik még nem fogják föl, hogy nem szabad vakarni a plakkokat, ezért sokszor előfordul, hogy sebes lesz a pikkelysömör foltja. Ezáltal azonban könnyen elfertőződhet. A pikkelysömör csecsemőknél sokkal nagyobb odafigyelést igényel, hisz például a pelenka alatt sokkal könnyebben pállik föl a beteg bőr.

A pikkelysömör a csecsemőknél általában a krémekre, lemosókra jól reagál, azonban teljesen tünetmentessé csak akkor válik, ha a kicsi nő és a szervezet is jobban reagál az esetleges gyógyszerekre. A mindennapos krémezés és alapos tisztítás nem maradhat el a kisbaba életéből. Az évek során már a gyereknek is természetessé válik, hogy jobban kell vigyázzon magára, és neki idő kell, míg fürdés után elkészül.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014