0

Pikkelysömör combon

Pszoriázis a test bármely részén előfordulhat, így a combon is bármikor megjelenhet. A pikkelysömör combon talán azért kényelmetlen, mert a járásnak köszönhetően sokkal nagyobb dörzsölésnek van kitéve, mint mondjuk a hát, vagy a hajas fejbőr. Itt a meleg miatt fokozottabban kell arra ügyelni, hogy elkerüljük a sebesedést.

A pikkelysömör combon tehát nagy odafigyelést igényel. Lényeges, hogy minden nap krémezzük legalább két alkalommal, és ha olyan munkánk van, nem árt bekötni az érintett területet. Akárcsak a test többi részén, a combon is fontos, hogy megfelelő legyen a higiénia, hisz a melegben sokkal gyorsabban szaporodnak el a baktériumok.

Pikkelysömör combon

Pikkelysömör combon

Úgy, mint a test más részein, a pikkelysömör combon is a napfény hatására mérséklődik. Ezért ajánlatos, hogy akik pikkelysömörben szenvednek, azok nyáron minél lezserebben járjanak, hagyják, hogy a nap elvégezze a jótékony munkát. Bár combon ezt nehezebb megoldani, de egy rövidnadrág viselésével könnyen lehetséges.

A többi évszakban a pikkelysömör combon – mivel folyamatosan textil takarja – sokkal könnyebben és gyorsabban fertőződik el. Ezért lényeges, hogy legalább otthon szabadon hagyjuk, hogy szellőzni tudjon, ezzel is csökkentve a bemelegedés esélyét. Amennyiben sikerül tisztán tartani, és megfelelően krémezni, akkor nem okoz nagyobb problémát, mint a test bármely más területén.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014