0

Pikkelysömör biológiai kezelése

A pikkelysömörtől, mivel nagyon csúnya betegség, sokan irtóznak, pedig nincs miért. A beteg nem tehet helyzetéről. Fontos tudni, hogy nem fertőző betegségről van szó. Ma ugyan még gyógyíthatatlan betegségnek minősül, de a pikkelysömör biológiai kezelése során tünetmentessé lehet tenni. Nagyon drága kezelésről van szó, így a pikkelysömörben szenvedők csak néhány százalékánál alkalmazzák.

A pikkelysömör biológiai kezelése a következő elven alapul: Mivel a szervezetben felfedezték a betegség kialakulásáért felelős molekulát, a gyógyszer ezt a molekulát kényszeríti arra, hogy leálljon a betegség kialakulásához vezető anyag termelésével, vagy legalább mérsékelje annak mennyiségét.

Pikkelysömör biológiai kezelése

Pikkelysömör biológiai kezelése

A pikkelysömör biológiai kezelése még nem elterjedt kezelési módszer. Jelenleg kevés gyógyszer van még forgalomban. Mivelhogy drága a kezelés, így csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák. Általában azoknál a pikkelysömörben szenvedő betegeknél, akiknek a betegség kezelésére kapható más gyógyszerek valami ok folytán nem adhatóak, vagy a pikkelysömört kísérő betegségek igénylik ezt. Ilyen kísérő betegség lehet például az ízületi gyulladás.

 Nagyon sok tévhit kering a pikkelysömör biológiai kezelése körül. Sokan azt hiszik, hogy ez valami alternatív, kiegészítő kezelés. Ez a kezelés teljes mértékben orvosi tanulmányokon, kutatásokon alapul. Mint minden gyógyszernek, így ezeknek a pikkelysömör elleni tablettáknak is vannak mellékhatásaik, de a kísérletek és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek majdnem teljes mértékben elhanyagolhatóak.

  
Iktatva: Pikkelysömör, Pikkelysömör kezelése Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013