0

Pikkelysömör babáknál

A pikkelysömör nagyon gyakori babáknál: vöröses színű, pikkelyes bőrgyulladás, amely leginkább a hajlatokban, a pelenkás területen, a hónaljon, és a térdeknél jön ki. Viszketés társul vele, és sajnos a hagyományos kezelésekre nem reagál. A pikkelysömör örökletes betegség, de nem minden utód örökli, gyakran előfordul, hogy az unokán vagy dédunokán jelentkezik újra.

A pikkelysömör a babáknál sem gyógyítható véglegesen, de jól kezelhető. Eltűnhet, de folyamatosan lappang a szervezetben. Attól nem kell tartani, hogy fertőző, nem terjed, kizárólag genetikailag. Ha a kicsi pikkelysömörben szenved, minél előbb vigyük bőrgyógyászhoz. A háziorvosok gyakran összetévesztik más bőrbetegségekkel, így nem megfelelően kezelik. Arra vigyázzunk, hogy ne késlekedjünk sokat, mert az egész testét is belepheti, és ebben az esetben már kórházi kezelésre fog szorulni.

Pikkelysömör babáknál

Pikkelysömör babáknál

 A pikkelysömör babáknál tehát elég gyakran előfordul, átlagosan 100 babából 2 szenved pikkelysömörben. Miután kigyógyul belőle, ügyeljünk a higiéniára, mert minden gombás fertőzéssel kiújulhat. A kezelés krémek formájában történik, olykor gyógyszeres kezelést is alkalmaznak, de csak ha nagyon súlyos esettel állnak szemben.

A pikkelysömörből a kisbaba pár nap elteltével, megfelelő kezelés mellett, kigyógyul. A továbbiakban figyeljünk arra, hogy gyakran cseréljük a pelenkát, és vegyünk jó minőségűt. Naponta fürdessük, és mindig töröljük szárazra a bőrét. Hacsak lehet, öltöztessük világos színű, pamut anyagú ruhákba.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013