0

Pikkelysömör a nyakon

A pikkelysömör a test teljes részét érintheti, legyen az hát, térdhajlat, köröm vagy a hajas fejbőr. Pikkelysömör a nyakon is megjelenhet. Itt fontos, hogy a hegesedést elkerüljük, hisz a blúzok nyaka, a garbó mind dörzsöli az érintett területet. Sok beteg ilyen esetben csak garbót hord, vagy sálat visel.

A pikkelysömör a nyakon az állandó takargatás miatt még a jótékony nap hatására sem gyógyulhat. Tény, hogy kellemetlen megmutatni a betegségünk, de főleg nyáron fontos lenne, hogy süsse a nap az érintett területet, hisz minden beteg arról számol be, hogy nyáron a nap hatására javulnak a tünetek. Ezért is lenne lényeges, hogy a betegek kerüljék a garbó és a sál használatát.

Pikkelysömör a nyakon

Pikkelysömör a nyakon

Főleg férfiak esetében kellemetlen lehet, ha inget és nyakkendőt kell viseljenek. A szoros ingnyak és a nyakkendő csak jobban kidörzsöli az érintett területet. A pikkelysömör a nyakon nagyobb odafigyelést igényel, mint például a háton lévő, hisz itt sokkal könnyebben sebesedik fel a bőr.

A pikkelysömör a nyakon sok nőnek lehetetlenné teszi, hogy nyakláncot viseljen. Az állandó krémezés segíthet a tünetek enyhítésén, ugyanakkor a sós vízben való fürdés illetve a nap is jótékonyan hat a betegség tüneteire. Szakemberek szerint – főleg nyáron – érdemes antibakteriális kendővel áttörölni az érintett területet, hisz itt izzad meg a legkönnyebben a beteg, és akkor könnyen elfertőződhet az esetleges seb.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014