0

Pikkelysömör a körmön

A pikkelysömör, ez a kellemetlen tünetekkel járó, még gyógyíthatatlan betegség sok esetben támadja meg a körmöt legelsőnek. Fontos odafigyelni az olyan kisebb jelekre, mint a fehér apró foltok és barázdák, mert a pikkelysömör a körmön nagyobb problémákat is tud okozni. Az egyik ilyen, hogy a köröm leválik a körömágyról.

Előfordul, hogy a pikkelysömör a körmön első tünetként jelentkezik, máskor pedig a már hosszú évek óta szenvedő betegnél váratlanul jelenik meg. Általánosságban elmondhatjuk, hogy leginkább gyerekeknél jellemző a pikkelysömör ezen fajtája, de nem kizárólag. Lényeges, hogy mindig vigyázzunk a pikkelysömörös köröm tisztaságára és hosszúságára.  Az a legjobb, ha a rövidre vágjuk, hisz így nem tud olyan könnyen leválni.

Pikkelysömör a körmön

Pikkelysömör a körmön

A pikkelysömör a körmön jellegzetes tünetekkel jár, így viszonylag könnyű felismerni. A tünetek között megjelennek az apró fehér pöttyök, valamint a barázdák a körmön. Sok esetben fájdalom is tárul a szemmel látható tünetek mellé. Ilyenkor a lehető leggyorsabban szakorvoshoz kell fordulni.

Annak érdekében, hogy a pikkelysömör a körmön ne okozzon nagy problémákat, kerülni kell a kézzel végzett munkákat. Akik ilyen betegségben szenvednek, azok a legkisebb házi munkát is gumikesztyűbe végezzék, hogy minél kevesebb szennyeződés érje az amúgy is kényes körmöket. Amennyiben a foltok és barázdák mellett megvastagszik és elszíneződik sárgára a köröm, lényeges, hogy szakember lássa, hisz ő tudja, hogy melyik kezelés a legjobb.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014