0

Pikkelysömör a fejbőrön

A korán felfedezett pikkelysömör nagy része a fejbőrön lesz először látható. A pikkelysömör a fejbőrön először csak sima korpának tudható be, de egy bőrgyógyász orvos könnyen meg tudja állapítani, hogy az vagy sem. Amennyiben megvan a diagnózis, lényeges, hogy minél hamarabb elkezdődjön a kezelés, hisz ha nem kezelik, akkor gyorsan romlik a fejbőr állapota.

A pikkelysömör a fejbőrön roppant kellemetlen, hisz viszket, és a lepattogzó plakkoknak köszönhetően úgy tűnik, mintha folyamatosan korpás volna a fejbőr. Érintheti ez az egész hajas fejbőrt, de a legtöbb esetben csak foltokban jelenik meg. Azonban a foltokban megjelenő is okoz olyan kellemetlenségeket, mintha az egész olyan lenne. A legrosszabb esetben akár időközönként a fej is megdagadhat a tünetek miatt.

Pikkelysömör a fejbőrön

Pikkelysömör a fejbőrön

Fontos, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja a beteg a számára leginkább megfelelő kezelést. Van, akiknek elég a természetes összetevőket tartalmazó sampon, míg másoknak a gyógyszertári készítmények sem használnak eleget. A pikkelysömör a fejbőrön, ha elvakaródik, besebesedhet, s ezáltal el is fertőződhet.

Lényeges, hogy az első legkisebb tünet megjelenése esetén menjünk bőrgyógyászhoz, hisz sokkal könnyebb a kisebb foltokat kezelni, mint a kiterjedt területeket. A pikkelysömör a fejbőrön akár fésülködés közben is kellemetlen lehet, hisz a nagyobb plakkokba bele is akadhat a fésű, amit ha a fésűvel megsértünk, vérezhet is.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2014