0

Pikkelysömör és D-vitamin

A D-vitamin, mint tudjuk, nagyon sokféle szempontból hasznos a szervezet számára, de a bőrrel szinte csodákat tesz. Felfedezték, hogy a D-vitamint a bőr receptorai megkötik, és ezzel csökkentik a hámsejtek növekedését, szaporodását, tehát a D-vitamin lelassítja a pikkelysömör terjedését.

Kísérletek folyamán bebizonyosodott, hogy a D-vitamin kiváló a pikkelysömör kezelésére. A D-vitamin nem csak lelassítja a továbbterjedést, hanem megszünteti a gyulladást, a viszketést és teljesen normalizálja a bőrfelületet. Ma már kenőcs formájában is megtalálhatjuk az e célra gyártott, nagyobb dózisú D-vitamint, és kísérletek bizonyítják a pikkelysömör elleni hatékonyságát.

Pikkelysömör és D-vitamin

Pikkelysömör és D-vitamin

Ugyanakkor nagyon vigyázni kell arra, hogy tabletta formájában ne vigyük túlzásba az adagolást, mivel magas vérnyomást és vesekövet is okozhat. Ha pikkelysömör jelentkezik, érdemes D-vitamint és cinket szedni, de csak akkora dózisban, amennyit előírnak nekünk. D-vitamint nem csak tabletta formájában vethetünk be a pikkelysömör ellen, ha megfelelően táplálkozunk, természetes úton is bevihetjük a szervezetbe az étrenden keresztül.

 A pikkelysömör ellen tehát fogyaszthatunk D-vitamin tartalmú ételeket, úgy mint a tojássárgája, a tej, a tonhal, a szardínia vagy a lazac. Ha sokat vagyunk napfényen, az is elősegíti a D-vitamin termelését. Szakértők szerint a tengerpart, a sós víz mind olyan hatással bírnak, amelyek elősegítik a gyógyulást, meghosszabbítják a tünetmentesség időtartamát.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013