0

Pikkelysömör és az alkohol

A pikkelysömör kialakulásáért többnyire a genetika a felelős, de okozhatják más tényezők is, sőt ha a kettő együtt társul, a betegség leküzdése egyáltalán nem könnyű feladat. A pikkelysömör alkohol, dohányzás, stressz és egyéb káros tényezők miatt nemcsak hogy kialakulhat, de a továbbterjedését is elősegítik.

A pikkelysömör állapotát a cukor, az alkohol, a szénhidrátok mind negatívan befolyásolják. Ezek helyett próbáljunk egészségesebben élni, igyekezzünk minél több vitamindús tápanyagot juttatni a szervezetbe. Bizonyos ásványi anyagok és vitaminok hatására lelassul a pikkelyek terjedése, sőt meg is szűnnek a kellemetlen tünetek is. Leghasznosabb, ha nagyon sok szelént, cinket, D-, A- és C-vitamint viszünk be a szervezetbe természetes módon.

Pikkelysömör és az alkohol

Pikkelysömör és az alkohol

Azok számára, akiknél pikkelysömör alakult ki, speciális diétát írnak elő. Az alkohol nagyon káros mindenféle szempontból, a pikkelysömör kialakulásának kockázata is nagyobb azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt. Az alkohol károsítja az emésztést, káros hatással van a bőrre, sőt minden szervünkre.

A rendszeres alkoholfogyasztás nagyban befolyásolja a gyógyulási folyamatokat. Akik pikkelysömörösben szenvedtek, és jelenleg tünetmentesek, ha rendszeres alkoholfogyasztók, a pikkelysömör előbb-utóbb kiújul. Nagyon fontos, hogy rendszeresen járjunk bőrgyógyászhoz, főként ha a pikkelysömör új helyeken is megjelenik, a szakorvos majd segít a megfelelő étrend kialakításában is.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013