0

Pikkelysömör és a tetoválás

A pikkelysömör nagyon alattomos bőrbetegség, mely nagyban megnehezíti a mindennapokat, hisz olykor takargatnunk kell. Folyamatosan viszket, és egyre terjed, ha nem megfelelően kezelik. A pikkelysömörrel borított bőr között és azon a helyen, ahol már volt pikkelysömörünk, a tetováltatás egyáltalán nem ajánlott. Egyrészt azért, mert a pikkelyek így könnyebben terjednek tovább a szúrások hatására, másrészt meg a festék hatására befertőződhet, elgombásodhat a pikkelysömör, ezzel még több kellemetlenséget okozva.

Bizonyos kutatások szerint a pikkelysömör nagyobb eséllyel újul ki tetovált embereknél, mint azoknál a pikkelysömörben szenvedő embereknél, akiknek nincs tetoválásuk. Ezért a tetoválásnál felhasznált festék tehető felelőssé. Ha ugyanazon a helyen tetováltatunk, ahol ki szokott újulni, a tetoválás is megsérül, és legtöbb esetben a mintát is csúnyán megrongálja.

Pikkelysömör és a tetoválás

Pikkelysömör és a tetoválás

A pikkelysömör és a tetoválás nagyon kockázatos párosítás. A legtöbb, amit tehetünk az ellen, hogy tünetmentesek maradjunk az, hogy figyelünk szervezetünk apró jeleire. Vannak esetek, amikor a pikkelysömör bizonyos ételektől újul ki. Érdemes diétázni, kerülni a cukrot, a sok zsírt, ehelyett vigyünk be szervezetünkbe minél több antioxidánst, szelént, cinket, vasat, és kerüljük a tejtermékeket.

A pikkelysömör ellen a tetoválás tehát nem jó módszer, mivel csak súlyosbíthat az állapotunkon. Hogyha mégis úgy döntünk, hogy tetováltatunk, és előtte pikkelysömörünk volt, mindenképp konzultáljunk a bőrgyógyászunkkal.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013