0

Pikkelysömör és ízületi gyulladás

A pikkelysömör tünetei közt szerepelhet az ízületi gyulladás is. Ez még nehezebbé teszi a mindennapjainkat, hiszen azon kívül, hogy fájdalommal jár, néhány esetben, kezeletlen betegeknél mozgáskorlátozást is okoz. A pikkelysömör okozta ízületi gyulladás hátfájdalomban, derékfájdalomban nyilvánul meg. A legtöbb betegnél jelentkezik a térd-, lábfej-, kéz- és könyökfájdalom is.

Vannak esetek, amikor a beteg már akkor tapasztal ízületi gyulladást, amikor még a pikkelysömörre semmi jel nem utal. Az ízületi gyulladást minél előbb kezelni kell, mivel a betegség súlyosbodhat. Ha krónikus ízületi gyulladás alakul ki, a kórházi kezelés után is visszatérő panaszaink lesznek.

Pikkelysömör és ízületi gyulladás

Pikkelysömör és ízületi gyulladás

A pikkelysömör, ha ízületi gyulladással társul, nagyon sok problémát eredményez. Ha a pikkelysömör folyamatosan kiújul, nagy rá az esély, hogy az ízületi gyulladás is ki fog újulni, ezért elengedhetetlen, hogy az első alkalomkor megfogadjuk a bőrgyógyász és a reumatológus tanácsait minden téren. Nagyon fontos odafigyelni az étkezésre is. Ízületi gyulladás közben kerülni kell a sót, egyáltalán ne fogyasszuk, mert attól súlyosbodnak a tünetek. A cukor és a zsíros ételek sem kedveznek, ugyanakkor a szénhidrátok sem ajánlottak.

A pikkelysömör és az ízületi gyulladás mellett is elengedhetetlen a mozgás. Érdemes legalább félórát sétálni naponta. Fontos, hogy igyekezzünk kerülni a stresszt, a fizikai megterheléseket, az alkoholt és a dohányzást.

  
Iktatva: Pikkelysömör Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Pikkelysömör 2013