Hírek pszoriázis és Pikkelysömör témában

Súlyosbodik a pikkelysömör hajfestés következtében?

Súlyosbodik a pikkelysömör hajfestés következtében?

Közismert tény, hogy a pikkelysömör egyik leggyakoribb előfordulási helye a hajas fejbőr. Ám ebben az esetben felmerülhet a kérdés, hogy hatással lehet-e a fejbőrön kialakult pikkelysömörre a hajfestés, továbbá egyéb kozmetikumok? Szerepet játszhatnak a hajfestések és kozmetikumok a pikkelysömör továbbterjedésében? A szakértők véleménye szerint, ha megfelelő és eredményes kezeléssel sikerült… Tovább: Súlyosbodik a pikkelysömör hajfestés következtében?»

Javallott a vérehulló fecskefű pikkelysömörre?

Javallott a vérehulló fecskefű pikkelysömörre?

A vérehulló fecskefű igen elterjedt gyógynövény, mely több száz betegség kezelésére alkalmas. Igen sokoldalú növényről van szó, amely alkalmazható úgy önmagában, mint más gyógynövényekkel együtt, keverék formájában. A vérehulló fecskefű pikkelysömörre gyakorolt jótékony hatása régóta ismeretes. Már az ókori tudósok megfigyelték, hogy a fecskék e növény sárgás nedvével gyógyították vak… Tovább: Javallott a vérehulló fecskefű pikkelysömörre?»

A pszoriázis kezelése injekcióval

A pszoriázis kezelése injekcióval

A pszoriázis kezelése injekcióval is történhet újabban. Nemrégiben jelent meg az Unióban egy kifejezetten pikkelysömörre kifejlesztett injekció, amely egy negyed évre 75-80%-os javulást ígér. Ezt a készítményt a pszoriázis súlyosabb stádiumában lévő pácienseknek ajánlják, akik egyéb kezelésekre nem reagálnak. A gyártó elmondása szerint négy ustekinumab tartalmú injekció beadása után számottevő… Tovább: A pszoriázis kezelése injekcióval»

Kezelhető a pikkelysömör propolisszal?

Kezelhető a pikkelysömör propolisszal?

A pikkelysömör korunk egyik legelterjedtebb betegsége, amely életkortól és nemtől függetlenül kialakulhat, továbbá genetikai öröklődés révén terjedhet. Ezen tulajdonsága miatt mindmáig nem ismeretes olyan gyógymód vagy eljárás, amely általános érvényű lenne a psoriasis végleges megszüntetésére. Tünetmentesítő eljárások azonban léteznek. Egyik ilyen a pikkelysömör propolisszal való kezelése. A propolisz a méhek… Tovább: Kezelhető a pikkelysömör propolisszal?»

Ekcéma vagy pikkelysömör gyötör?

Ekcéma vagy pikkelysömör gyötör?

Bőrgyógyászok véleménye szerint sokan hajlamosak arra, hogy e két bőrbetegséget összetévesszék egymással, noha az ekcéma és a pikkelysömör között a különbség ég és föld bőrgyógyászati és orvosi viszonylatban egyaránt. Esetenként viszont tudnak hasonlóságot mutatni a laikusok számára, akik nem tudják eldönteni, hogy ekcéma vagy pikkelysömör jelentkezett-e náluk. A pikkelysömör esetében… Tovább: Ekcéma vagy pikkelysömör gyötör?»

Nehezen kezelhető betegségek: a pikkelysömör és a rák

Nehezen kezelhető betegségek: a pikkelysömör és a rák

A pikkelysömör és a rák korunk két legelterjedtebb és legnehezebben kezelhető betegsége. Általában mindkét kór végigkíséri a páciens életét, és a betegségek időről-időre kiújulhatnak. Arra viszont még nem sokan gondoltak, hogy e két kóros betegségnek köze lehet egymáshoz, pedig több köztük az összefüggés, mint gondolnánk. Svéd kutatók azt állítják, hogy… Tovább: Nehezen kezelhető betegségek: a pikkelysömör és a rák»

Lehetőség a betegeknek: pszoriázis világnap

Lehetőség a betegeknek: pszoriázis világnap

A pikkelysömör olyan autoimmun bőrbetegség, melynek tünetei elsősorban a könyök és a térd felszínén jelentkeznek, de gyakran a hajas fejbőrön is felbukkannak. Ritkább esetben ugyan, de előfordulhat a szájban, illetve a nyálkahártyán is. A betegség bár végérvényesen nem gyógyítható, megfelelő kezelés mellett hosszú időre, akár egy-két évre is tünetmentessé válhat…. Tovább: Lehetőség a betegeknek: pszoriázis világnap»

Jó hatással van a pszoriázisra a szolárium?

Jó hatással van a pszoriázisra a szolárium?

A fényterápia az egyik járható út a pikkelysömör kezelésében, a tünetek enyhítésében. Legtöbb esetben a betegek jól reagálnak az UV kezelésekre. Ilyenkor az érintett testrészt, bőrfelületet célirányosan kezelik, a terápia időtartama és erőssége a bőrtípus és a betegség súlyosságának függvényében változik. A szakemberek megfigyelték, hogy napfény hatására a pikkelysömör tünetei… Tovább: Jó hatással van a pszoriázisra a szolárium?»

Miből áll a pszoriázis étrend?

Miből áll a pszoriázis étrend?

A pszoriázis étrend valójában olyan élelmiszer-csoportok összeállítását vagy olyan étkezési programot jelent, amely alkalmazva  segít a pikkelysömörben szenvedőknek. Amíg a pszoriázis gyógyíthatatlan betegség – melyre a bőrön jelentkező sebek, hólyagok gyulladása, viszketése a jellemző –, diéta segítségével csökkenthetőek a kellemetlen tünetek, és egy ideig akár tünetmentessé is válhat a betegség…. Tovább: Miből áll a pszoriázis étrend?»

Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?

Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?

Amikor a pikkelysömör első jelei megmutatkoznak, fontos rögtön orvoshoz fordulni, mivel a korai szakaszban diagnosztizált betegségnél – akárcsak más betegségeknél is – könnyebb és hatékonyabb egy megfelelő és helyes kezelés felállítása. Köztudott, hogy napjainkban még nem lehetséges a pszoriázis gyógyítása (mely során a beteg teljesen meggyógyul), mivel még nem találták… Tovább: Hogyan történik a pszoriázis gyógyítása?»

Oldal 1 / 212
Pikkelysömör 2013