Hírek psoriasis és Pikkelysömör témában

Az eritrodermikus pikkelysömör

Az eritrodermikus pikkelysömör

Az eritrodermikus pikkelysömör a psoriasis egy nagyon ritka fajtája, amely a pikkelysömörös megbetegedések mindössze 1-2%-át teszi ki. Erre a típusra jellemző a gyulladt kiütések megjelenése, amelyek hatására a testfelület egy nagy része, vagy akár az egész testfelszín bevörösödhet. Általában a pikkelysömör egy súlyosabb stádiumában alakul ki, 50 év körüli pácienseknél,… Tovább: Az eritrodermikus pikkelysömör»

Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból

Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból

Napjainkban már olyan tusfürdőket és egyéb kozmetikumokat emelhetünk le a boltok polcairól, melyeknek elsődleges feladatuk a bőr hidratálása és tartósan tisztán tartása, továbbá léteznek a külön bőrbetegségségekben szenvedő betegek számára kifejlesztett kozmetikumok és tisztálkodási szerek. Ezek sorában megtalálhatóak a pikkelysömörre alkalmazható tusfürdők is. A pikkelysömörre kifejlesztett tusfürdők lényege, hogy kizárólag… Tovább: Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból»

Melyek a pikkelysömör szövődményei?

Melyek a pikkelysömör szövődményei?

A pikkelysömör leggyakrabban a térden, könyökön, a hajas fejbőrön, illetve a körmökön jelentkezik. Legtöbb esetben a betegség nem terjed át a test többi részére, viszont az adott helyen komoly elváltozásokat okozhat, nemcsak azáltal, hogy teljesen kiterjed az illető testrészre, hanem annak teljes deformálódását is okozhatja. A pikkelysömör szövődményei tehát valójában… Tovább: Melyek a pikkelysömör szövődményei?»

A pikkelysömör lézeres kezelése

A pikkelysömör lézeres kezelése

Napjainkban egy sor olyan technikai vívmány áll a psoriasisban szenvedő betegek rendelkezésére, amelyet pikkelysömör és egyéb bőrbetegségek kezelése céljából fejlesztettek ki. Ezen forradalmian új gyógymódok egyike a pikkelysömör lézeres kezelése, amely bizonyítottan jótékony hatással rendelkezik eme makacs bőrbetegségre, mivel biztosítja a fájdalom- és tünetmentes állapot elérését. A pikkelysömör tünetei a… Tovább: A pikkelysömör lézeres kezelése»

Nehézkes kézfogás: pikkelysömör tenyéren

Nehézkes kézfogás: pikkelysömör tenyéren

A pustulosus psoriasis esetében leggyakrabban a pikkelysömör tenyéren illetve a talpon jelentkezik. Az adott testrész felületén ilyenkor sárga gennyes foltok jelennek meg, amelyeket vörös területek tarkítanak. Tünetei között szerepel a sebek megjelenése mellett a magas láz, a beteg hirtelen fogyása, hidegrázás, illetve a fáradékonyság. A pikkelysömör tenyéren és más helyeken… Tovább: Nehézkes kézfogás: pikkelysömör tenyéren»

Milyen betegség a psoriasis pustulosa?

Milyen betegség a psoriasis pustulosa?

A psoriasis pustulosa – a pikkelysömör egyik ritkább formája– egy olyan gyógyíthatatlan bőrbetegség, amely nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet életkortól függetlenül. Megjelenésének kiváltó oka lehet a bőrre ható mechanikai trauma, a sok stresszhelyzet, mindamellett családon belül is öröklődhet. A psoriasis pustulosa legáltalánosabb tünetei: láz, amely hirtelen emelkedik, borzongás, a bőr… Tovább: Milyen betegség a psoriasis pustulosa?»

A psoriasis diéta előnyei

A psoriasis diéta előnyei

A psoriasis diéta összeállítása nem egyszerű feladat, nem kis időbe telik, míg a pikkelysömörben szenvedő egyén kitapasztalja, hogy mely élelmiszerek fogyasztása esetén javul egészségi állapota, és melyek esetén romlik. Eme állapot alatt a tünetek megnyilvánulásának fokát értjük. Vannak olyan élelmiszerek, melyek elősegítik a bőr állapotának javulását, és vannak, amelyek gátolják… Tovább: A psoriasis diéta előnyei»

Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás

Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás

A pikkelysömör elsősorban a bőrben okoz elváltozásokat, a hámsejtek életciklusának felfokozódása miatt pikkelyes plakkok alakulnak ki. Bár a pikkelyes kiütések viszkethetnek is, a beteg számára a legnagyobb problémát a bőr esztétikai elváltozása okozza. Nagyon sok esetben depresszió is társul a betegséghez, mivel a foltok jól látható helyen jelennek meg. Amikor… Tovább: Psoriasis arthritis (Arthritis psoriatica) – pikkelysömörös ízületi gyulladás»

Hatékony masszázs pikkelysömörre

Hatékony masszázs pikkelysömörre

A masszás-technikákat évezredek óta előszeretettel alkalmazzák különféle betegségek kiegészítő kezelésénél vagy éppen kezeléseként. A masszázs pikkelysömörre is gyakran hatékonyan alkalmazható. A masszázs során egyaránt kezelhetőek a fizikai illetve pszichikus megbetegedések. Mivel számos pikkelysömörben szenvedő betegnél kialakulhat az erős szorongás, akár a depresszió a társadalom elutasítása miatt, így ezekben az esetekben… Tovább: Hatékony masszázs pikkelysömörre»

Pikkelysömör 2013