Hírek pikkelysömör és Pikkelysömör témában

Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére

Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére

A pszoriázis olyan bőrbetegség, ami állandó kezelést igényel. Soha nem hagyható abba sem a gyógyszerek szedése, sem a krémek használata. Sok olyan szer van a pikkelysömör kezelésére, amelyeket az orvosok még nem mernek ajánlani vagy azért mert nem ismerik, vagy azért, mert nem hisznek benne. Ilyen az aloe vera pszoriázis… Tovább: Aloe vera pszoriázis tüneteinek enyhítésére»

Plakkos pszoriázis

Plakkos pszoriázis

A pszoriázis sokkal több embert érint, mint gondolnánk, hisz ma hazánkban a lakosság több mint 3 százaléka szenved ettől a betegségtől. A betegségnek három nagy csoportját különböztetjük meg: van a plakkos pszoriázis, a gennyes, valamint a köröm pszoriázis. A három teljesen más tüneteket mutat, így az esetek nagy részében más… Tovább: Plakkos pszoriázis»

A pszoriázis ízületi gyulladás

A pszoriázis ízületi gyulladás

A pikkelysömör világszerte széles körben elterjedt bőrbetegség. Súlyos tünetekkel jár, ilyen például a kellemetlen bőrirritáció vagy éppenséggel az általa kiváltott ízületi gyulladások, égő, viszkető érzések. A pszoriázis ízületi gyulladás a pikkelysömörben szenvedő betegek 23%-át érinti. A pszoriatikus ízületi gyulladás elsősorban a könyök és a térd felszínén jelentkezik, de megjelenhet a… Tovább: A pszoriázis ízületi gyulladás»

Kiváló a bodzabogyó pikkelysömörre?

Kiváló a bodzabogyó pikkelysömörre?

A pikkelysömör olyan bőrbetegség, mely nemcsak a bőr felületének elváltozásával jár együtt, hanem autoimmun jellegénél fogva a szervezet egészét érintő betegség. Nemtől és kortól független és csaknem minden ötvenedik embert érint világszerte. Annak ellenére, hogy egy igen széleskörben elterjedt betegségről van szó, végleges gyógymódot még nem talált rá az orvostudomány…. Tovább: Kiváló a bodzabogyó pikkelysömörre?»

Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?

Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?

A psoriasis egy olyan autoimmun betegség, mely kortól és nemtől függetlenül a Föld lakosságának csaknem 3%-át érinti. Tünetei leggyakrabban a könyök, illetve a térd környékén és a hajas fejbőrön jelentkeznek, de némely esetben a test egész felületét is beboríthatják a pikkelysömör által keletkezett plakkok. A fejbőrön megjelenve a pikkelysömör hajhullást… Tovább: Kiválthat a pikkelysömör hajhullást?»

Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból

Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból

Napjainkban már olyan tusfürdőket és egyéb kozmetikumokat emelhetünk le a boltok polcairól, melyeknek elsődleges feladatuk a bőr hidratálása és tartósan tisztán tartása, továbbá léteznek a külön bőrbetegségségekben szenvedő betegek számára kifejlesztett kozmetikumok és tisztálkodási szerek. Ezek sorában megtalálhatóak a pikkelysömörre alkalmazható tusfürdők is. A pikkelysömörre kifejlesztett tusfürdők lényege, hogy kizárólag… Tovább: Pikkelysömörre tusfürdő – természetes anyagokból»

Gyógyitható a pikkelysömör – Maria Treben szerint

Gyógyitható a pikkelysömör – Maria Treben szerint

A napjainkban még gyógyíthatatlannak tartott betegség, a pikkelysömör Maria Treben szerint igenis gyógyítható diétával, vértisztító és méregtelenítő gyógynövényekkel. Ezekkel gyógyított meg egy 38 éves asszonyt, akinek a nyakától lefele megvastagodott a bőre, haja kihullott, s helyzete kilátástalannak bizonyult, annyit szenvedett. A kórházban úgy csillapították a fájdalmait, hogy nyakig egy nylonzsákba… Tovább: Gyógyitható a pikkelysömör – Maria Treben szerint»

Pszoriázis gyógymódok

Pszoriázis gyógymódok

A pszoriázis világszerte minden ötvenedik embert érint. Nemtől és kortól független, viszont a fehérbőrű emberek körében sokkal számottevőbb a betegek aránya, mint színes bőrű társainknál. Annak ellenére, hogy a pikkelysömör ilyen széles körben elterjedt, az orvostudomány még nem tud olyan gyógymódot ajánlani, amely képes lenne a betegséget maradéktalanul eltüntetni.A pszoriázis… Tovább: Pszoriázis gyógymódok»

Hatékony a pszoriázis fényterápia?

Hatékony a pszoriázis fényterápia?

A pszoriázis vagy pikkelysömör igen elterjedt és makacs bőrbetegség úgy hazánkban, mint a világ többi részén. A pikkelysömörben szenvedők életét nap mint nap megkeseríti a betegséggel járó viszketés, égő érzés, továbbá a gyulladásokkal telített száraz és hámló bőr. A pszoriázis fényterápia általi kezelése képes megszüntetni ezeket a tüneteket. Köztudott, hogy… Tovább: Hatékony a pszoriázis fényterápia?»

A pszoriázis kialakulása. Tények, tévhitek.

A pszoriázis kialakulása. Tények, tévhitek.

A pszoriázis egy olyan bőrbetegség, melyben világszerte több mint 180 millió ember szenved. Annak ellenére, hogy a betegség ilyen széles körben elterjedt, az orvostudomány még mindmáig nem talált rá megfelelő gyógymódot, ám megfelelő kezelés mellett tünetmentesíthető. A pszoriázis kialakulása nem csak egy okra vezethető vissza. A pszoriázis kialakulásának legfőbb oka… Tovább: A pszoriázis kialakulása. Tények, tévhitek.»

Oldal 1 / 41234
Pikkelysömör 2013